Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Prijelaz na održivo društvo promijenit će sve i svakoga

Česte ekstremne vremenske prilike, neuobičajeno visoke temperature i promjene u godišnjim dobima samo su neki od očitih znakova klimatskih promjena koje više nitko ne može ignorirati.

Česte ekstremne vremenske prilike, neuobičajeno visoke temperature i promjene u godišnjim dobima samo su neki od očitih znakova klimatskih promjena koje više nitko ne može ignorirati. Prijelaz prema održivom društvu zato postaje jedini put prema boljem sutra, no u poslovnom svijetu upravo to određuje razliku između pobjednika i gubitnika. Tako tvrdi Martin Kruse, voditelj odjela za Istraživanja o resursima i okolišu te odjela Predviđanja i studija budućnosti na Copenhagen Institute for Futures Studies, koji 15. svibnja dolazi na konferenciju Future Tense powered by Lürssen.

Na konferenciji, Kruse će objasniti utjecaj prijelaza na održivost u poslovnim praksama te predstojeće izazove s kojima će se suočiti mnoge kompanije, uključujući one koje se nalaze na popisu Fortune 500.

„Sve što vidite oko sebe ostavlja ekološki otisak, bilo da je riječ o uređaju koji posjedujete, stolu koji je ispred vas, na koju god stvar pomislite. Sve će se morati promijeniti. I svi će biti pogođeni tim promjenama. Svaki posao, svaki potrošač, svaki glasač. Svatko“, naglašava Kruse.

Svoje znanje i rad iz područja klimatskih promjena, energije, prehrambenih mreža, zelene potrošnje te metodologije proučavanja potencijalne budućnosti, Kruse je podijelio i sa svjetskim liderima na stručnom panelu o zelenom rastu na sastanku skupine G20.

„U današnjem poslovnom svijetu koncept održivosti izlazi iz okvira tradicionalnog vođenja računa o troškovima i standardnim postulatima dobrog upravljanja. Održivost zahtijeva širi strateški pristup, kao i sposobnost lidera da razmišljaju izvan ustaljenih okvira, a ENNA u svojoj suštini živi koncept održivosti. Suvremeni lideri moraju biti vizionari, sposobni vidjeti prilike i izazove koji se možda ne vide na prvi pogled. Empatija je ključna komponenta uspješnog vođenja, jer se svaki uspjeh temelji na ljudima. Od velike pomoći nam može biti tehnologija, važno je da ju razumijemo i maksimalno koristimo njezine benefite kako bi nam poslovni procesi bili efikasniji i ostvarivali ciljeve”, kaže Sabina Škrtić, ENNA Grupa.

Sabina Škrtić, ENNA Group

Osim Martina Krusea, na konferenciji Future Tense powered by Lürssen govorit će Felipe Gomez i Costas Markides o budućnosti liderstva, Lasse Jonasson o budućnosti tehnologije, Malene Rydahl o izgradnji povjerenja i sreće u poslovnom okruženju te digitalna antropologinja Rahaf Harfoush o odnosu društva i tehnologije.

Uz Lürssen Design Centar Kvarner, višegodišnji partneri konferencije su ENNA Group, Futura DDB, Nestlé, Philip Morris International, Raiffeisen Bank i Visa. Konferencija je pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.

Konferencija je namijenjena donositeljima odluka i stručnjacima koji se ne žele samo prilagođavati promjenama, već aktivno oblikovati poslovanje i svoje buduće uloge.


Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Kod vođenja prodajnih razgovora dobro obučen prodavač ne prelazi odmah na stvar tj. ne počinje prodavati odmah jer zna da je za uspješnu prodaju...

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.