Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Priprema autocesta i državnih cesta za turističku sezonu

U svrhu pripreme za turističku sezonu i pojačani promet na javnim cestama, a u cilju sigurnosti prometa svih korisnika intenzivno se izvode radovi redovnog održavanja autocesta i državnih cesta, izvijestili su danas iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

U svrhu pripreme za turističku sezonu i pojačani promet na javnim cestama, a u cilju sigurnosti prometa svih korisnika intenzivno se izvode radovi redovnog održavanja autocesta i državnih cesta, izvijestili su danas iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

U tijeku su radovi obnavljanja vertikalne i horizontalne prometne signalizacije, košnja trave, redovno održavanje i kontrola tunelskih sustava te uređenje odmorišta uz autoceste. Na autocesti A1 (Dalmatini) zbog oštećenja sanirana su revizijska okna u tunelima Bristovac (desna i lijeva cijev), Lednik (desna cijev) i u tunelu Sveti Rok (desna cijev). U turističkoj sezoni bit će pojačana i ophodarska služba na autocestama.

 

S ciljem što uspješnije organizacije prometa tijekom turističke sezone održana je i koordinacija svih nadležnih subjekata u provedbi organizacije prometa te je utvrđen način organizacije dežurstava žurnih službi MUP-a i Hitne medicinske pomoći.

 

Hrvatske autoceste u prostorijama svojih tehničkih jedinica organizirat će smještaj i obrok timovima hitne medicinske pomoći, kao i policijskim ekipama, a sve u svrhu pravovremenog reagiranja u trenucima nesretnog događaja na autocestama. Smještaj i rasporedi na dionicama autocesta bit će prema zonama u promjeru od 40 km do maksimalno 70 km po jednom timu.

 

Iz resornog ministarstva napominju i kako će se tijekom turističke sezone posebno voditi računa o sigurnosti i protočnosti.

 

Zbog sigurnosti i protočnosti prometa Uprava prometne inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture izdala je zabranu izvođenja svih radova na određenim dijelovima autocesta i državnih cesta u vrijeme vikenda te na dane uoči i na dane blagdana u vremenu od 13. lipnja do 15. rujna.

 

Iznimka su već započeti radovi na izgradnji i rekonstrukciji javnih cesta koji se obavljaju zbog sigurnosti i kvalitete prometa odnosno radovi koji se nisu mogli zbog vremenskih uvjeta izvoditi prethodnih mjeseci niti su se zbog kompleksnosti mogli završiti do početka turističke sezone.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.