Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Priprema autocesta i državnih cesta za turističku sezonu

U svrhu pripreme za turističku sezonu i pojačani promet na javnim cestama, a u cilju sigurnosti prometa svih korisnika intenzivno se izvode radovi redovnog održavanja autocesta i državnih cesta, izvijestili su danas iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

U svrhu pripreme za turističku sezonu i pojačani promet na javnim cestama, a u cilju sigurnosti prometa svih korisnika intenzivno se izvode radovi redovnog održavanja autocesta i državnih cesta, izvijestili su danas iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

U tijeku su radovi obnavljanja vertikalne i horizontalne prometne signalizacije, košnja trave, redovno održavanje i kontrola tunelskih sustava te uređenje odmorišta uz autoceste. Na autocesti A1 (Dalmatini) zbog oštećenja sanirana su revizijska okna u tunelima Bristovac (desna i lijeva cijev), Lednik (desna cijev) i u tunelu Sveti Rok (desna cijev). U turističkoj sezoni bit će pojačana i ophodarska služba na autocestama.

 

S ciljem što uspješnije organizacije prometa tijekom turističke sezone održana je i koordinacija svih nadležnih subjekata u provedbi organizacije prometa te je utvrđen način organizacije dežurstava žurnih službi MUP-a i Hitne medicinske pomoći.

 

Hrvatske autoceste u prostorijama svojih tehničkih jedinica organizirat će smještaj i obrok timovima hitne medicinske pomoći, kao i policijskim ekipama, a sve u svrhu pravovremenog reagiranja u trenucima nesretnog događaja na autocestama. Smještaj i rasporedi na dionicama autocesta bit će prema zonama u promjeru od 40 km do maksimalno 70 km po jednom timu.

 

Iz resornog ministarstva napominju i kako će se tijekom turističke sezone posebno voditi računa o sigurnosti i protočnosti.

 

Zbog sigurnosti i protočnosti prometa Uprava prometne inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture izdala je zabranu izvođenja svih radova na određenim dijelovima autocesta i državnih cesta u vrijeme vikenda te na dane uoči i na dane blagdana u vremenu od 13. lipnja do 15. rujna.

 

Iznimka su već započeti radovi na izgradnji i rekonstrukciji javnih cesta koji se obavljaju zbog sigurnosti i kvalitete prometa odnosno radovi koji se nisu mogli zbog vremenskih uvjeta izvoditi prethodnih mjeseci niti su se zbog kompleksnosti mogli završiti do početka turističke sezone.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Bez obzira radi li se o kraćem godišnjem odmoru ili ste si uzeli odušak nekoliko tjedana, tijelo se lako ubaci u ljetni način rada,...

Komentari

Depresivno raspoloženje poslije odmora ide rame uz rame s depresivnim raspoloženjem poslije praznika, Nove godine, Božića…

Ljudski resursi

Pored podataka o ostvarenom turističkom prometu, potvrđuju to i naglo opustjeli gradovi u kontinentalnoj Hrvatskoj, gužve na prometnicama prema moru te domaćim i stranim...

Komentari

Portal MojPosao je anketom, u kojoj je sudjelovalo više od 1.000 ispitanika, doznao što naši sugrađani očekuju od ovogodišnje turističke sezone.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.