Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Priprema i vođenje EU projekata: uz Aspiru do novog zanimanja

Aspirin program Voditelja projekata EU fondova za cilj ima educirati polaznike za pripremu i provedbu projekata financiranih kroz programe Europske unije uz pomoć nekih od najiskusnijih stručnjaka za ovu problematiku u Hrvatskoj.

Sredstvima iz EU fondova financiraju se projekti koji doprinose razvoju Republike Hrvatske, ali i Europske unije u cjelini. Sva područja koja se mogu financirati kroz EU fondove definirana su u operativnim programima, a obuhvaćaju primjerice poljoprivredu, zapošljavanje, obrazovanje, kulturu, dobro upravljanje, znanost, istraživanje i razvoj, ulaganje u poduzetništvo i sl.

Visoka škola Aspira prepoznala je važnost ove mogućnosti, kao i zainteresiranost pojedinaca za poslom Voditelja projekata EU fondova te su u svoju ponudu programa cjeloživotnog obrazovanja uvrstili i onaj koji pojedinca osposobljava za obavljanje upravo ove djelatnosti.

Kako postati Voditelj projekata EU fondova?

Priprema i vođenje projekata financiranih kroz programe Europske unije jedno je od najtraženijih edukacijskih programa na području Republike Hrvatske, kako javnog tako sve više i privatnog sektora. Nedostatak kvalificirane radne snage potiče sve veći broj ljudi da pohađaju ovaj obrazovni program s ciljem razvoja vlastitih karijera u perspektivnim područjima poslovanja sa značajnom financijskom korišću.

Aspirin program Voditelja projekata EU fondova za cilj ima educirati polaznike za pripremu i provedbu projekata financiranih kroz programe Europske unije uz pomoć nekih od najiskusnijih stručnjaka za ovu problematiku u Hrvatskoj. Glavni nositelj programa je g. Ranko Milić, savjetnik za EU projekte i vlasnik tvrtke Eupolis grupa d.o.o.

Koje se kompetencije stječu završetkom ovog programa?

Program traje jedan semestar, to je nekakvih tri mjeseca. Prvi sljedeći ciklus započinje 25. ožujka, a osobe koje se žele baviti izradom projekata trebaju steći stručne kompetencije u tehnikama upravljanja EU projektima, proračuna projekta, praćenja, provedbe i evaluacije projekta kao i u svrhu izrade vlastitog EU projekta.

Samim time, završetkom Aspirinog programa moći će razlikovati vrste fondova, projekata i institucija koje mogu biti uključene u projekte, kao i procijeniti opće ciljeve, svrhu i očekivani rezultat projekta. Nadalje, steći će znanja o prikupljanju podataka o sredstvima potrebnim za izradu prijedloga, izraditi prijedlog i sažetak prijedloga projekta, skicirati projekt i izraditi prijavni obrazac te u konačnici koristiti adekvatne tehnike pri pripremi proračuna projekta i evaluaciji samog projekta.

Kako se upisati?

U program usavršavanja za obavljanje poslova voditelja/ice projekata EU fondova mogu se upisati osobe završenom višom stručnom spremom, dok oni sa srednjom stručnom spremom mogu postati suradnici u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova.

Više o samom programu, kao i prijavnicu, možete pronaći ovdje.

Pročitajte još:

Edukacija

Digitalni inovacijski inkubator powered by Hrvatski Telekom je i ove godine online mjesto gdje se razvijaju inovativni projekti i uči stvarati vrijednost.

Edukacija

Započele su prijave za sedmi ciklus Akademije Raise the Bar, besplatno usavršavanje stručnih znanja i vještina za barmene, konobare i bariste, s najmanje jednom...

Edukacija

Prva poslovna konferencija o gamingu i metaversu Game changer stvorila je pozornicu za promjene, a Zagreb je dobio konferenciju na svjetskoj razini.

Edukacija

Ove godine jedna od značajnijih tema na CUC-u bila je Pristupačnost i asistivne tehnologije, u sklopu koje je predstavljena uloga asistivne tehnologije u radu...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.