Pripremite projekte za bespovratne potpore iz EU fondova

Pripremite projekte za bespovratne potpore iz EU fondova

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv za iskaz interesa poduzetnika za pripremu projektnih prijedloga koji će se prijavljivati za EU programe bespovratnih potpora u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj 2014. do 2020. godine.

Kroz javni poziv stvorit će se indikativna lista projekata od kojih će najmanje 10 biti pripremljeno za daljnje financiranje, kazao je na konferenciji za novinare ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras napominjući kako je to i projekt kojim će ministarstvo proslaviti ulazak u Europsku uniju.

Javni poziv je namijenjen pripremi projektnih prijedloga za programe bespovratnih potpora koji će se financirati iz strukturnih fondova, a za savjetodavne usluge za pripremu projekta za daljnje financiranje poduzetnici mogu dobiti bespovratnu potporu kroz IPA projekt SMEPASS do 500 tisuća eura.

Najniža vrijednost prijavljenog projektnog prijedloga je milijun eura, najviša 6 milijuna eura, a natječaj se odnosi na projekte koji spadaju u sektore industrije i usluga te turizma.

Priprema projektnog prijedloga može uključivati pripremu i pregled studije izvodljivosti, analizu troškova i koristi, pripremu tehničkog dijela projekta, pripremu potrebne natječajne dokumentacije te izradu prijave (aplikacije) za projekt.

Među posebnim ciljevima koje prijavljeni investicijski projekt treba ostvariti su poboljšanje učinkovitosti i produktivnosti malog i srednjeg poduzetništva kroz investicije vezane za nove tehnologije u proizvodnim procesima, poboljšanje kvalitete turističkih proizvoda, stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta itd.

Poziv za prijavu projektnih prijedloga otvoren je do 30. lipnja, podnositelj zahtijeva može podnijeti više od jedne prijave, ali za svaki projekt mora podnijeti zasebnu prijavu.

Prvi natječaj za EU programe bespovratnih potpora bit će raspisan do 15. srpnja, vrijedan je 30 milijuna eura, a Maras procjenjuje da će se predviđenih 30 milijuna eura bespovratnih potpora realizirati do proljeća 2014.

Podijeli

Odgovori

Top