Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

Najbolje plasirana rješenja u kategoriji AlphaBot + mobilna aplikacija su:

  1. ULTRA BOT – tim Algebra bois (Marin Miletić, Karlo Bertina, Stjepan Miloš) – 6.000 kn
  2. BITE – tim Jagodice-bobice (Dražen Barić, Jakov Melvan, Ivan Pavao Lozančić) – 4.000 kn
  3. BOTLER – tim Croatian-beasts (Antonio Bačić, Lovro Bosnić, Mateo Ivković, Ivan Kuliš) – 2.000 kn

Dok su u kategoriji AlphaBot:

  1. PYBOT – tim PyBot (Tomas Pinjušić, Matej Livajić, Ante Nizić) – 2.000kn
  2. IXORA – tim Kwikeri (Antonio Udovičić, Mateo Jozipović) – 1.000kn
  3. GLUPBOT – tim This date sucks (Leonora Kardum, Mario Azinović ) – 500kn

Osim novčanih nagrada, navedeni su timovi dobili na poklon Raspberry Pi 4, a najbolja tri iz kategorije AlphaBot + mobilna aplikacija osvojili su i robot AlphaBot na kojem su radili tijekom hackathona.

Stručni tim, kojem su timovi prezentirali svoja inovativna rješenja i demonstrirali rad robota AlphaBot, sastojao se od tri člana: Burak Canboy, direktor kompanije WinRAR, Damir Brčić, voditelj projekta ICT Županija, i Marin Cokarić, direktor Hotela Krilo.

Kao što je bilo i najavljeno, natjecateljski timovi imali su osigurano mentorstvo starijih kolega iz struke, a neki od njih bili su Nikola Perić, Antonio Šerić, Filip Krišto, Marko Maljković, Tino Mrčelić, dr. sc. Šime Jozipović, Tino Bakota.

„Ono što je važno napomenuti jest da će svi zainteresirani natjecatelji ovog hackathona moći nastaviti razvijati svoje rješenje jer nam je u interesu da s jedne strane potaknemo mlade, a s druge da je to rješenje zaista funkcionalno. Posebno su interesantna rješenja koja se odnose na ekološka pitanja jer je briga o okolišu od izuzetne važnosti“, rekao je Marin Cokarić, direktor Hotela Krilo.

Kako bi potaknuli mlade stručnjake, osigurane su nagrade i za drugu fazu hackathona:

  • 5000kn
  • mentorstvo i podrška kroz daljne razvojne faze projekta
  • 3 mjeseca besplatnog korištenja prostora za rad u Splitu

Nakon proglašenja pobjednika, atmosferu je podigao DJ dvojac MnF čime je i službeno završio prvi ovogodišnji HACK-A-THON 20.

Podijeli

Odgovori

Top