Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Proizvodnja kvalitetne hrane osnovni je cilj našega poslovanja

Uspjeh u sportu i poslu od čovjeka zahtijeva iste osobine. Brza reakcija, odlučnost i strpljivost potrebne su da prepoznate priliku i ugrabite je. Bivši boksački profesionalac Željko Mavrović nakon završetka karijere okrenuo se proizvodnji zdrave hrane i započeo proboj na tržište. Pekarski proizvodi zasad su najprofitabilniji, a uskoro na tržište izlazi s kulenom, kulenovom sekom i kobasicama.

Uspjeh u sportu i poslu od čovjeka zahtijeva iste osobine. Brza reakcija, odlučnost i strpljivost potrebne su da prepoznate priliku i ugrabite je. Bivši boksački profesionalac Željko Mavrović nakon završetka karijere okrenuo se proizvodnji zdrave hrane i započeo proboj na tržište. Pekarski proizvodi zasad su najprofitabilniji, a uskoro na tržište izlazi s kulenom, kulenovom sekom i kobasicama.

Kao boksački amater sudjelovao je na Olimpijskim igrama u Seulu i Barceloni te osvojio zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Ateni. U profesionalnoj karijeri 1995. godine osvojio je naslov europskog prvaka, koji je obranio sedam puta. Borio se za titulu svjetskog prvaka i dvaput je proglašen hrvatskim sportašem godine.

Makrobiotička prehrana oduvijek

Na uspjehe iz sportske karijere samo se nadovezao poslovnima. Kupnjom imanja u okolici Požege krenuo je u ekološku proizvodnju kao način širenja ideje o skladu čovjeka i prirode.

– I za vrijeme boksačke karijere bio sam ljubitelj makrobiotičke prehrane pa je moj posao samo nastavak onoga što sam njegovao i za vrijeme bavljenja boksom. Kada sam kretao u posao, bilo je mnogo skeptika, ali takve su se prognoze pokazale netočnima – rekao nam je Željko Mavrović, pokretač i vlasnik Ekocentra Mavrović, kojim je probio led u Hrvatskoj s proizvodnjom zdrave hrane.

Nikad vezan uz skandale, ime i reputaciju stečenu tijekom boksačke karijere iskoristio je u pokretanju posla.

– Moje je ime bilo brend već prije pokretanja projekta i sigurno mi je pomoglo da grabim malo krupnijim koracima. Ekološka proizvodnja zahtjevan je posao, a najveći je problem bio s distribucijom proizvoda na tržište – kaže Mavrović.

Psihološke osobine najbitnije su u poslu. Znati prepoznati priliku, biti spreman na brzu reakciju, uz odlučnost i strpljivost. Dok većina poduzetnika teži što prije povećanju tvrtke i masovnijoj proizvodnji, Željko Mavrović ima drugačije želje.

Kvaliteta prije masovne proizvodnje

– Osnovni je cilj zadržati kvalitetu. Nije bitno povećanje broja zaposlenih i masovna proizvodnja nego zadržavanje kvalitete proizvoda paralelno s povećanjem poslovanja. Pekarski proizvodi zasad su najprofitabilniji, a uskoro na tržište izlazimo s kulenom, kulenovom sekom i kobasicama. Ekološkoj proizvodnji mesnih proizvoda treba više vremena i ulaganja, ali ne želimo postati industrija koja gubi na kvaliteti – objašnjava Mavrović.

Najnovije priznanje za trud i zalaganje bivši boksački prvak dobio je na izbornoj sjednici Hrvatskog seljačkog saveza održanoj ovaj mjesec. Za predsjednika te udruge seljaka izabran je s dvostruko više glasova od konkurenta.

– Moj je prvi zadatak razgovor s ljudima iz Ministarstva i Vlade da vidimo što se može napraviti. U svakom slučaju, prioritet je jačanje komunikacije između seljaštva i poljoprivrednih organizacija. Treba se pozabaviti i komunikacijom s otkupljivačima poljoprivrednih proizvoda – govori Mavrović o problemima koje smatra ključnim za razvoj i napredak poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj.

Trening-centri za poljoprivrednike

U trening-centrima treba školovati i educirati seljake jer je to jedini način da seljaštvu vratimo vjeru koja je nestala u depresiji koja se godinama skuplja.

– Ljudi prečesto razmišljaju o posljedicama i o njima razgovaraju kada dođe do problema. Treba naći uzrok problema, rješavati ga i razmisliti kako do negativnih posljedica ne bi ni dolazilo – tvrdi Mavrović.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.