Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Proizvodnja u Hrvatskoj napokon povećava konkurentnost kroz bolji proces nabave

Konzultantska tvrtka Cronata u veljači 2019. godine u Zagrebu upisuje već 5. generaciju polaznika Nabavne akademije koja je nastala na temelju rezultata istraživanja u kojem su proizvodna poduzeća u Hrvatskoj pokazala da traže specijalistička znanja iz nabave koja su nužna za povećanje konkurentnosti.

Konzultantska tvrtka Cronata u veljači 2019. godine u Zagrebu upisuje već 5. generaciju polaznika Nabavne akademije koja je nastala na temelju rezultata istraživanja u kojem su proizvodna poduzeća u Hrvatskoj pokazala da traže specijalistička znanja iz nabave koja su nužna za povećanje konkurentnosti.

Da poduzeća sve više prepoznaju važnost nabave kao strateške funkcije za razvoj poduzeća postalo je jasno 2016. godine kada je konzultantska tvrtka Cronata, u suradnji s tvrtkom BNB Sklad, provela istraživanje u kojem je sudjelovalo 56 poduzeća većinom iz proizvodne djelatnosti. Istraživanje je pokazalo da voditelji i direktori nabave trebaju i žele specijalistička znanja iz područja nabave.

Jedan od glavnih uzroka te potrebe je to što se djelatnici u nabavi educiraju uglavnom prenošenjem znanja od starijih kolega što znači da su zakinuti za svjetske trendove i najnovije metode. Budući da je napredak moguć tek uz kontinuirano poboljšanje, tvrtka Cronata je pokrenula stručan program pod nazivom Nabavna akademija.
Nabavna akademija je edukacija u 3 modula gdje polaznici uče najnovije trendove iz nabave uz primjere iz struke i praktične alate za smanjenje nepotrebnih troškova i višu kvalitetu procesa nabave i opskrbe. Krajnji cilj je transformirana nabava koja donosi veće zadovoljstvo kupaca i bolji uspjeh poduzeća na tržištu.

Do danas je ovaj program prošlo preko 80 polaznika iz Hrvatske i regije. Uglavnom su to djelatnici iz odjela nabave, upravljanja materijalima i zalihama, te iz područja planiranja i skladišta. Svi se oni u svakodnevnom radu bave nabavom i naručivanjem pa trebaju znanja i vještine za planiranje nabave i naručivanje, selekciju dobavljača, upravljanje zalihama i kontinurano poboljšanje. Tvrtka Cronata tako domaćim tvrtkama donosi program koji jača ključne kompetencije za rad u nabavi.

Edukaciju na Nabavnoj akademiji vodi Nataša Cikač, vlasnica tvrtke Cronata i konzultant za nabavu i lanac opskrbe. Sa preko 20 godina iskustva u proizvodnim tvrtkama na području nabave, logistike i prodaje, Cikač jako dobro poznaje izazove s kojima se poduzeća susreću. Članica je stručnih udruga i redovni kolumnist poslovnih časopisa, a kao gost predavač često drži predavanja na obrazovnim ustanovama i stručnim skupovima.

Za kvalitetu programa Nabavne akademije presudno je to što je Cikač certificirana za provođenje koncepta kontinuiranih poboljšanja. Stoga ju svaka nova generacija polaznika Nabavne akademije iznimno veseli jer zna da je napredak moguć jedino uz kvalitetno obrazovanje i kontinuirano poboljšanje.

“Nabava nije samo puko pregovaranje. Poduzeća sve više prepoznaju važnost nabave i drago mi je da na Nabavnoj akademiji donosimo znanja i vještine kojima djelatnici povećavaju zadovoljstvo kupaca i korisnika. Uvijek podsjećam: nabava je budući profit.” – ističe Nataša Cikač.

Pozitivni komentari dosadašnjih polaznika Nabavne akademije pokazuju koliko je upravljanje troškovima važna tema za domaća proizvodna poduzeća. Zato u veljači 2019. godine kreće nova generacija Nabavne akademije, a više informacija možete pronaći na stranicama: www.nabavna-akademija.com.hr

Pročitajte još:

Edukacija

Mr. sc. Nataša Cikač, stručnjakinja za nabavu i upravljanje zalihama, u Zagrebu pokreće Nabavnu akademiju. Ona će djelatnicima u nabavi, direktorima i vlasnicima poduzeća,...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.