Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Projekt e-Građani proglašen najboljim projektom u Europi na području „Otvorena vlast za unapređenje javnih usluga“

Na Globalnom summitu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast, održanom 28. listopada 2015. u Mexico Cityju na temu „Otvorena vlast za unapređenje javnih usluga“, projekt hrvatske Vlade e-Građani osvojio je prvo mjesto u Europi.

Nagradu je u ime Vlade Republike Hrvatske preuzeo Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova i predsjednik Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj.

Republici Hrvatskoj nagrada je dodijeljena za projekt e-Građani, koji građanima omogućava modernu, pojednostavljenu i ubrzanu komunikaciju s javnom upravom te unapređuje transparentnost javnog sektora u pružanju javnih usluga. O dobitniku nagrade su odlučivala 23 stručnjaka iz 19 zemalja i različitih sektora.

Najvišim uspjehom u kvaliteti i provedbi Akcijskog plana kao i pobjedničkim projektom u Europi, Republika Hrvatske dospjela je na sam vrh ovog ambicioznog pokreta, a Vlada Republike Hrvatske prepoznata je kao ona koja poštuje kriterije otvorenosti, transparentnosti i uključivosti kao temelje suvremene demokracije 21. stoljeća.

Ovakav uspjeh moguć je samo uz predani proces konzultacija i suradnje s građanima, civilnim društvom i stručnjacima koji je u temelju metodologije Partnerstva za otvorenu vlast, ali i koji je Vlada RH usvojila i učinila temeljem svog odnosa s građanima te modelom koji se na svjetskoj razini promiče kao primjer dobre prakse.

Partnerstvo za otvorenu vlast (Open Government Partnership) jedinstvena je međunarodna inicijativa koja putem suradnje vlada i civilnog društva promiče reforme u svrhu postizanja otvorenije i  odgovornije vlasti. Inicijativu je pokrenuo predsjednik SAD-a Barack Obama 2011. godine na marginama otvaranja Opće skupštine UN-a te danas broji 66 država.

Republika Hrvatska postala je članicom 2011. godine a trenutačno je po podacima sakupljenim od nezavisnih stručnjaka koji prate provedbu Inicijative jedina članica koja je za oba Akcijska plana ispunila 100% procesnih zahtjeva te prema bazi podataka o mjerama i aktivnostima ima najviše aktivnosti u najvišoj kategoriji kvalitete od svih 66 članica.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.