Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Projekt “Women in Engineering”:
uz radionice i konferenciju zaboravi podjelu na muška i ženska zanimanja!

IEEE studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci organizira projekt pod nazivom “Women in Engineering”, čiji je cilj inspirirati i potaknuti žene na stručni te društveni angažman u ulozi inženjerki, odnosno znanstvenica, a istovremeno pokazati da spol ne uvjetuje interese i uspjeh.

IEEE studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci organizira projekt pod nazivom “Women in Engineering”, čiji je cilj inspirirati i potaknuti žene na stručni te društveni angažman u ulozi inženjerki, odnosno znanstvenica, a istovremeno pokazati da spol ne uvjetuje interese i uspjeh.

Ovogodišnje izdanje projekta sastoji se od nekoliko radionica te konferencije putem kojih će zainteresirani studenti/ce dobiti uvid u vještine poslovanja i “zakone” uspjeha na tržištu iz ženske perspektive i dugogodišnjeg iskustva.

Raznovrstan i edukativan program

“Women in Engineering” započet će 4. studenog u 10:15 sati. U Proizvodnom parku Torpedo održat će se tri radionice mekih vještina na teme učinkovitosti upravljanja, prezentacijskih i komunikacijskih vještina te upravljanja vremenom. Radionice će održati Dario Zorić, direktor Riječke razvojne organizacije Porin. Osim spomenutih tema, studenti/ce će imati priliku upoznati se s aktivnostima Porina i tehnologijama Proizvodnog parka Torpedo. Prijavu na radionice moguće je ispuniti i predati OVDJE.

Tjedan dana kasnije, 11. i 12. studenog na Tehničkom fakultetu u Rijeci i onlineodržat će se dvodnevna konferencija koju će otvoriti Belma Gutlić, suosnivačica tvrtke za development blockchain rješenja. Belma Gutlić vjerojatno je najmlađa suosnivačica razvojne agencije u Hrvatskoj koja je firmu podigla do razine na kojoj ju je uspjela prodati velikom međunarodnom kupcu kako bi i dalje mogla rasti. Skladno tome, a u području njezina interesa, predavanje nosi naziv Blockchain tehnologija – više od kriptovaluta”. Na konferenciju se možeš prijaviti OVDJE, a točan raspored pravovremeno će biti objavljen na stranicama Tehničkog fakulteta i društvenim mrežama IEEE studentskog ogranka u Rijeci.

Ovogodišnji partneri konferencije su Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Riječka razvojna agencija Porin, Montelektro d.o.o., Span d.d., Tehnički fakultet u Rijeci i Studentski zbor Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Projekt s društveno odgovornom pozadinom

Svrha konferencije jest osvijestiti studente/ice o uspjesima i doprinosu žena na području razvitka karijere i znanosti te ih konkretnim primjerima usmjeriti ka smanjivanju jaza među spolovima i pripisanim im ulogama.

Cjelokupnu Ideju projekta sažeo je Mateo Malvić, predsjednik IEEE studentskog ogranka Sveučilišta u Rijeci: “U prošlosti smo imali čvrstu podjelu na muška i ženska zanimanja, ali društvo napreduje i te podjele postepeno jenjavaju. Naravno, stvari se ne mjenjaju preko noći pa je potrebno kontinuirano raditi na njima. Jedan od tih malih koraka kojim zazivamo promjene je upravo i ovaj projekt kojim želimo studentima, studenticama i široj populaciji prikazati što rade žene koje uspješno funkcioniraju u pretežito muškom inženjerskom svijetu, kako započeti karijeru u inženjerstvu i na koji način pristupiti problemima. Jako smo uzbuđeni što imamo priliku najaviti ovaj projekt koji nam donosi radionice i konferenciju na koju pozivamo sve zainteresirane.”

Na projekt se osvrnula i Lana Miličević, predsjednica Studentskog zbora Tehničkog fakulteta, koja je naglasila važnost ovakvih ostvarenja: “Za dobar razvoj akademskih i znanstvenih zajednica važno je baviti se i društvenim pitanjima koja podrazumijevaju, ne samo onim stručnim. Tema žena u inženjerstvu aktualna je i bitna za sve iz toga svijeta, ne samo za žene; zbog čega ovaj projekt prvenstveno smatram izvrsnim kanalom za širenje ideja motivacije i osobnog razvoja te poslovno povezivanje. Time želim reći da bavljenjem društvenim pitanjima rodne ravnopravnosti ne djelujemo samo na emocionalni doživljaj, već osiguravanjem ravnopravnosti djelujemo praktično, stvarajući zdrave i produktivne zajednice od kojih svi profitiraju. Sve zainteresirane pozivam da svojom pristunošću ili na druge načine podrže ovaj projekt jer će moći čuti razne zanimljive znanstvene radove, priče o uspjehu te savjete od strane inženjerki kojima mi je velika čast pružiti platformu da iste podijele s publikom.”

Informacije o ovogodišnjem izdanju projekta Women in Engineering možeš pratiti na našim društvenim mrežama – Facebook i Instagram, a za sva pitanja i nedoumice dostupni smo i putem mail adrese: [email protected].

Pročitajte još:

Edukacija

Digitalni inovacijski inkubator powered by Hrvatski Telekom je i ove godine online mjesto gdje se razvijaju inovativni projekti i uči stvarati vrijednost.

Edukacija

Započele su prijave za sedmi ciklus Akademije Raise the Bar, besplatno usavršavanje stručnih znanja i vještina za barmene, konobare i bariste, s najmanje jednom...

Edukacija

Prva poslovna konferencija o gamingu i metaversu Game changer stvorila je pozornicu za promjene, a Zagreb je dobio konferenciju na svjetskoj razini.

Edukacija

Ove godine jedna od značajnijih tema na CUC-u bila je Pristupačnost i asistivne tehnologije, u sklopu koje je predstavljena uloga asistivne tehnologije u radu...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.