Projekt ZooGenArt spojio nespojivo

Projekt ZooGenArt spojio nespojivo

Farmaceutska tvrtka Genera službeno je predstavila svoj prvi umjetničko – humanitarni projekt ZooGenArt. Riječ je o projektu koji na prvi pogled spaja nespojivo – proizvodnju lijekova za životinje i umjetnost te okuplja street-art kreativce koji su svoju viziju životinjskog svijeta pretvorili u jedinstvena umjetnička djela te ih postavili oko same tvornice. Tu su priliku ovoga puta dobili Petra Drožđan Kranjčec, Mario Kolarić poznatiji kao Sretan Bor, Ana Kovačić, Marija Koruga, Slaven Kosanović a.k.a. Lunar i Roman Pokos. Predstavljanje projekta vodio je poznati radijski voditelj Frano Domitrović, a svojim dolaskom projekt je podržao ministar zdravlja prof.dr.sc. Rajko Ostojić, kao i brojne osobe iz društveno-političkog života.

„Već neko vrijeme razmišljali smo kako povezati naše poslovanje, a to je proizvodnja lijekova za životinje s umjetnošću, a pritom pomoći onima kojima je to potrebno i vratiti nešto društvu u kojem živimo i radimo. Ideja je od početka bila zajednička, a cilj je bio da na drugačiji i kreativan način oplemenimo lokaciju na kojoj se nalazimo kako bi postala jedinstvena i prepoznatljiva“, objasnio je nastanak ideje Marko Smetiško, predsjednik Uprave Genere, te naglasio kako je ZooGenArt projekt koji spaja umjetnost i humanost, jer mu je cilj, uz podupiranje perspektivnih kreativaca, pomoći onima kojima je to neophodno.

Eksponati će trajno ostati na ovoj lokaciji, a postojeći i budući radovi projekta ZooGenArt trajno će sponzorirati domaće i inozemne tvrtke. Prikupljena sredstava bit će uložena u kupnju i obuku pasa vodiča za slabovidne osobe te kupnju i obuku pasa koji će pomoći u terapiji djece s teškoćama u razvoju. „Ovo je tek početak. Dugoročni cilj nam je otvoriti prvi tvornički muzej skulptura i graffiti murala na ovom području i tako dati priliku mladim umjetnicima da pokažu široj javnosti što mogu i znaju, a sve s humanitarnim predznakom“, nastavio je Smetiško.

Genera, kao društveno odgovorna kompanija, već godinama potiče i promovira dobrotvoran rad, a ovim projektom nastoji fokus usmjeriti na afirmaciju umjetnosti. Eksperimentalan karakter ZooGenArta, smatraju utemeljitelji, ključan je element projekta, jer bez eksperimentalnog pristupa nije moguće razvijati istinsku inovativnost, kako u području umjetnosti, tako i u području biznisa.

Podijeli

Odgovori

Top