Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

“Promicanje poduzetništva kroz sustav obrazovanja”

Prijedlog strategije za poduzetničko učenje u završnoj je fazi i idući bi tjedan trebala biti upućena Vladi, istaknula je državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić na konferenciji “Promicanje poduzetništva kroz sustav obrazovanja” koja je danas održana u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK). Konferencija je organizirana u okviru Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva 2010.

Prijedlog strategije za poduzetničko učenje u završnoj je fazi i idući bi tjedan trebala biti upućena Vladi, istaknula je državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić na konferenciji "Promicanje poduzetništva kroz sustav obrazovanja" koja je danas održana u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK). Konferencija je organizirana u okviru Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva 2010.

Kraljić je kazala kako poduzetništvo treba ući u sve razine sustava obrazovanja te kako je dugoročno važno osigurati sve veći interes za poduzetništvo.

Ponovila je kako su sve aktivnosti Ministarstva gospodarstva usmjerene na to kako povećati broj novih subjekata malog gospodarstva i kako osigurati rast i razvoj postojećih subjekata malog gospodarstva.

Obrazovanje presudna karika

U tom procesu presudna je karika obrazovanje u poduzetništvu zbog čega je pokrenuto niz aktivnosti i programa. Poticanje poduzetništva treba promatrati kao proces, kazala je te dodala kako je projekt obrazovanja u poduzetništvu zasigurno jedan od najvažnijih.

Na konferenciji je istaknuta nužnost povezivanja znanosti i gospodarstva te je rečeno kako je ulaganje u obrazovanje najbolja strategija za povećanje konkurentnosti na tržištu rada.

Olga Lui iz Hrvatske obrtničke komore (HOK) je istaknula kako je ključna sastavnica razvoja obrtništva obrazovanje, odnosno cjeloživotno učenje.

Manjka učenika u proizvodnim obrtničkim zanimanjima

Mišljenja je kako se još uvijek dovoljno učenika ne upisuje u proizvodna obrtnička zanimanja, poput metalaca ili građevinara te kako je nužno raditi na promociji obrtničkih zanimanja i poticati mlade na stjecanje vještina.

Glavni ciljevi konferencije su promicati poduzetništvo kroz sustav obrazovanja te identificirati i uskladiti aktivnosti promicanja poduzetništva u formalnom, neformalnom i informalnom obrazovanju i učenju za pospješivanje gospodarskog rasta stvarajući poticajno poduzetničko okruženje.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.