Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Prosječna plaća za studeni niža nego godinu prije

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za studeni prošle godine iznosila je 5.634 kuna, što je nominalno 2,3 posto, a realno 2,4 posto više u odnosu na listopad, objavio je Državni zavod za statistiku.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za studeni prošle godine iznosila je 5.634 kuna, što je nominalno 2,3 posto, a realno 2,4 posto više u odnosu na listopad, objavio je Državni zavod za statistiku.

U odnosu na studeni godine prije prosječna neto plaća za jedanaesti prošlogodišnji mjesec bila je nominalno niža za 0,8 posto, a realno je niža za 1,2 posto.

Za razdoblje od siječnja do studenog 2013. godine prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama iznosila je 5.511 kuna, što je u odnosu na isto razdoblje 2012. nominalno više za 0,6 posto, ali realno niže za 1,7 posto.

Među djelatnostima najveća prosječna neto plaća za studeni isplaćena je u promidžbi, odnosno reklami i propagandi i iznosila je 10.087 kuna. U zračnom prijevozu prosječna plaća za studeni iznosila je 9.061 kunu, a u financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova 9.011 kuna.

Nasuprot tome, u dvije su djelatnosti prosječne neto plaće za studeni bile ispod 3 tisuće kuna – u zaštitnim i istražnim djelatnostima 2.926 kuna te u proizvodnji odjeće 2.968 kuna.

Daleko ispod državnog prosjeka bile su i plaće zaposlenih u kožarstvu (3.198 kuna), u upravljanju i održavanju zgrada i uređenju krajolika (3.291 kunu), drvnoj industriji (3.344 kune), administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima (3.518 kuna) i proizvodnji tekstila (3.569 kuna).

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za studeni 2013. iznosila je 8.014 kuna, što je prema listopadu nominalno 1,2 posto, a realno 1,3 posto više.

U usporedbi sa studenim 2012. godine, prosječna bruto plaća za prošlogodišnji studeni nominalno je niža za 0,8 posto, a realno za 1,2 posto.

Za razdoblje od siječnja do studenog 2013. prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u pravnim osobama iznosila je 7.933 kune, što je u odnosu na isto razdoblje 2012. nominalno više za 0,8 posto, ali realno je niže za 1,6 posto.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.