Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Proslavljena rukometašica Maida Arslanagić pomaže djeci s teškoćama u razvoju

Maida Arslanagić je nakon dugogodišnje rukometne karijere pronašla način kako spojiti njezine dvije ljubavi, sport i rad s djecom.

Sportsko inkluzivni program HandbALL IN za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, pod vodstvom bivše rukometašice Maide Arslanagić, pokrenuo je izazov na Čini pravu stvar platformi kako bi omogućili još većem broju djece s teškoćama pristup sportskim aktivnostima za unaprjeđenje njihova fizičkog razvoja te socijalnih vještina. Cilj im je prikupiti 4000 eura za rad troje trenera koji će voditi sportske aktivnosti na području Zagreba.

Sport ne poznaje granice. Granice se temelje na našoj percepciji i načinu razmišljanja. Svi se imaju pravo baviti sportom, zato smo mi tu da im to omogućimo“, glavno je geslo prvog sportskog inkluzivnog programa za djecu i mlade s teškoćama u razvoju HandbALL IN.

Njegov cilj je poticanje inkluzije djece u zajednicu kroz sport, a glavna područja djelovanja su Zagreb, Metković, Sinj i Sarajevo. Igranjem rukometa te ostalim sportskim aktivnostima djeca na treningu dobivaju individualizirani pristup brojnih stručnjaka koji im pomaže u suočavanju sa svakodnevnim izazovima, u jačanju samopouzdanja i samopoštovanja te poboljšavanju njihovih kognitivnih, motoričkih te socijalnih vještina.

Maida Arslanagić

Našim programom nastojimo omogućiti jednake prilike svakome djetetu da se kreće i bavi različitim sportskim aktivnostima. Igra, pokret i bazne rukometne vježbe alat su koji koristimo za poticanje kognitivnih i motoričkih vještina, a kroz prilagođene razine podrške i poticaja, naši polaznici razvijaju i socijalne vještine te kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme uz rekreaciju i druženje s vršnjacima. Nakon više od 3 godine, program i dalje najvećim dijelom djeluje na volonterskoj bazi, a interes za njega je sve veći. Svaka donacija pomiče nas korak bliže ka uključivanju većeg broja polaznika, edukaciji trenera te razvoju sportskih aktivnosti djece s teškoćama u razvoju“, izjavila je Maida Arslanagić, bivša rukometašica i voditeljica projekta HandbALL IN.

Maida Arslanagić je nakon dugogodišnje rukometne karijere pronašla način kako spojiti njezine dvije ljubavi, sport i rad s djecom. Iskustvo rada s djecom i djecom s teškoćama u razvoju prenijela je iz logopedskog kabineta na sportski teren i radionice. Danas s ponosom ističe kako HandbALL IN program okuplja 150 djece te

postoji sve veći interes za širenjem na mnoge druge gradove, a upravo ovim izazovom omogućit će projektu daljnji razvoj i otvaranje novih aktivnosti za nove te postojeće članove. Sve dodatne informacije o samom programu mogu se pronaći na web stranici https://handball-in.com/.

Čini pravu stvar jedinstvena je društvena platforma za dobrotvorni fundraising koju je pokrenuo A1 Hrvatska s ciljem okupljanja pojedinaca na jednom mjestu koji žele pomoći ili osvijestiti javnost o nekom problemu i udruge kojima je pomoć potrebna. Postavljanjem osobnog izazova i odabirom udruge kojoj je izazov posvećen, svatko se može angažirati i na jednostavan način, uz pomoć prijatelja i poznanika, prikupiti donacije za odabranu udrugu. Trenutačno na platformi sudjeluje 63 udruge, a zajedno su do sada prikupili više od 259 tisuća eura.

Pročitajte još:

DOP

Prema istraživanju koje su proveli A1 Hrvatska i agencija Kvaka, više od 46% djece u dobi između 11 i 13 godina svakodnevno provodi više...

Novosti

Suradnja kompanija DOK-ING i A1 Hrvatska  inovativni je iskorak prema Industriji 4.0 odnosno automatizaciji, robotizaciji i korištenju umjetne inteligencije na temeljima pouzdane i sigurne,...

Lifestyle

Stručni žiri odabrao je dizajnerska rješenja Nives Dravinec, Sare Lončarić i Roberta Severa.

Novosti

A1 Hrvatska predstavila je tri modela pametnih spremnika za zbrinjavanje otpada kakvi se koriste u mnogim svjetskim pametnim gradovima s ciljem učinkovitijeg gospodarenja otpadom.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.