Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Prva hrvatska prigodna kovanica od 2 eura

Prigodne kovanice od 2 eura posebno su dizajnirane kovanice koje izdaju zemlje eurozone kako bi obilježile povijesne događaje ili skrenule pozornost na kulturne elemente koji su aktualni za tu zemlju.

Prigodne kovanice od 2 eura posebno su dizajnirane kovanice koje izdaju zemlje eurozone kako bi obilježile povijesne događaje ili skrenule pozornost na kulturne elemente koji su aktualni za tu zemlju.

Zaštitna obilježja, tehničke značajke i zajednička strana prigodnih kovanica jednake su onima „običnih“ kovanica od 2 eura. Ono što ih čini posebnim jest prigodni motiv na nacionalnoj strani.

Vođeni mišlju da je kovanje prigodnih kovanica od 2 eura dobar način promicanja vlastite zemlje Hrvatska narodna banka izdala je prvu prigodnu kovanicu od 2 eura povodom uvođenja eura kao novčane jedinice u Republici Hrvatskoj, 1. siječnja 2023. Kovanica je otkovana u Hrvatskoj kovnici novca te je izdana u količini od 250.000 komada.

Autor likovnog rješenja nacionalne strane jest Nikola Vudrag, sveučilišni prvostupnik kiparstva. Motiv kovanice prikazuje naziv države izdavateljice “HRVATSKA” i godinu izdanja “2023” te natpis “ČLANICA EUROPODRUČJA“. Natpisi na kovanici raspoređeni su tako da tvore stilizirani znak eura.

Prigodne kovanice od 2 eura moguće je nabaviti putem web trgovine Hrvatske kovnice novca uz ograničenje od najviše deset (10) blister pakiranja po jednoj transakciji/osobi.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.