Prva plaća odlazi na shopingiranje

Prva plaća odlazi na shopingiranje

Sjećate se na što ste potrošili prvu plaću? Većina ispitanika, 37 posto njih, kazalo je da je veliki dio svoje prve plaće potrošila na shoping, pokazala je anketa koju je proveo portal MojPosao.net. Tako su se među luksuznim “sitnicama” kupljenim od prve plaće našli nakit, sat, mobitel, ali i stvari potrebne za posao, primjerice novo odijelo.

Malo više od petine ispitanika (23 posto) uložilo je zarađeni novac u štednju. Neki su se na to odlučili kako bi sačuvali što više novca koji su zaradili sezonskim poslom, a drugi su odabrali štednju za dijete.

Prvom plaćom 19 posto ispitanika je podmirilo dugove i račune koji su se nagomilali u doba nezaposlenosti, dok je 11 posto ispitanika zarađeni novac uložilo u edukaciju.

Dio ispitanika novac je potrošilo na vozačku dozvolu, tečaj engleskog ili njemačkog jezika, obrazovanje za turističkog vodiča, a neki i za doktorat. Putovanje na more ili vikend u dvoje priuštilo si je 7 posto ispitanika.

Među ostale stvari koje si je priuštilo 3 posto ispitanika ubrajaju se primjerice perilica za suđe, računalo, televizor, fotoaparat i akumulator.

Manji broj ispitanika svoju su prvu plaću iskoristili kako bi počastili prijatelje, organizirali tulum i sl.

Podijeli

Odgovori

Top