Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Prvi hrvatski numizmatički euro proizvodi na tržištu

U Hrvatskoj kovnici novca i dalje se proizvode optjecajne euro kovanice za opskrbu građana i tvrtki novom hrvatskom valutom.

U Hrvatskoj kovnici novca i dalje se proizvode optjecajne euro kovanice za opskrbu građana i tvrtki novom hrvatskom valutom. No, osim optjecajnih, Hrvatska kovnica novca proizvodit će i prigodne euro kovanice.

Kovnice i/ili središnje banke država euro zone redovno izdaju euro setove, omiljen proizvod mnogih kolekcionara diljem svijeta. Tako je od veljače u prodaji i prvi hrvatski euro set koji je izdala Hrvatska kovnica novca. Proizvod je izazvao velik interes, kako na domaćem, tako i na stranom tržištu. Naime, Hrvatska kovnica novca prvi je puta izlagala svoje proizvode na svjetskom sajmu novca u Berlinu. Hrvatske euro kovanice, a posebno euro setovi, izazvali su veliko zanimanje te su bili jedan od najtraženijih proizvoda.

Hrvatski euro set 2023. Foto: HKN

Investicijski zlatnici s apoenom kune nakon ulaska u eurozonu

Nakon ulaska u eurozonu, investicijski zlatnici s apoenom kune više se ne proizvode. Zlatnici koji su trenutno dostupni prodavat će se do isteka zaliha. Stoga ne propustite priliku osigurati svoje primjerke ovih posebnih kovanica koje će biti trajna i vrijedna uspomena na našu nekadašnju valutu.

Investicijski zlatnici s motivom optjecajnog kovanog novca (Jedna, Dvije i Pet zlatnih kuna) rasprodani su u rekordnom roku. Trenutno su izrazito traženi zlatnici s motivom Dalmatinskog psa, posebice zlatnik od jedne unce zlata čija je serija limitirana na svega 999 komada. Zlatnici „Kralj Tomislav“ i „Čipkarstvo u Hrvatskoj“ najtraženije su kovanice iz serija mini kovanica.

Investicijski zlatnici HKN-a dostupni su putem web trgovine HKN-a ili kod prodajnih partnera.

Zlatnik Dalmatinski pas                                         Zlatnik Čipkarstvo u Hrvatskoj
                 Foto: Iva Komesar                                                    Foto: Iva Komesar

                                                   

Prva izdanja investicijskih zlatnika i srebrnjaka s apoenom eura

Hrvatska kovnica novca u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom priprema nova atraktivna izdanja prigodnih kovanica s apoenom eura. Ulaskom u euro zonu, proizvodi Hrvatske kovnice novca postali su zanimljivi velikom tržištu kolekcionara euro kovanica. Stoga se, posebice za prva izdanja, očekuje velik interes numizmatičara, ne samo iz Hrvatske nego i iz čitave Europe.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.