Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Prvi hrvatski numizmatički euro proizvodi na tržištu

U Hrvatskoj kovnici novca i dalje se proizvode optjecajne euro kovanice za opskrbu građana i tvrtki novom hrvatskom valutom.

U Hrvatskoj kovnici novca i dalje se proizvode optjecajne euro kovanice za opskrbu građana i tvrtki novom hrvatskom valutom. No, osim optjecajnih, Hrvatska kovnica novca proizvodit će i prigodne euro kovanice.

Kovnice i/ili središnje banke država euro zone redovno izdaju euro setove, omiljen proizvod mnogih kolekcionara diljem svijeta. Tako je od veljače u prodaji i prvi hrvatski euro set koji je izdala Hrvatska kovnica novca. Proizvod je izazvao velik interes, kako na domaćem, tako i na stranom tržištu. Naime, Hrvatska kovnica novca prvi je puta izlagala svoje proizvode na svjetskom sajmu novca u Berlinu. Hrvatske euro kovanice, a posebno euro setovi, izazvali su veliko zanimanje te su bili jedan od najtraženijih proizvoda.

Hrvatski euro set 2023. Foto: HKN

Investicijski zlatnici s apoenom kune nakon ulaska u eurozonu

Nakon ulaska u eurozonu, investicijski zlatnici s apoenom kune više se ne proizvode. Zlatnici koji su trenutno dostupni prodavat će se do isteka zaliha. Stoga ne propustite priliku osigurati svoje primjerke ovih posebnih kovanica koje će biti trajna i vrijedna uspomena na našu nekadašnju valutu.

Investicijski zlatnici s motivom optjecajnog kovanog novca (Jedna, Dvije i Pet zlatnih kuna) rasprodani su u rekordnom roku. Trenutno su izrazito traženi zlatnici s motivom Dalmatinskog psa, posebice zlatnik od jedne unce zlata čija je serija limitirana na svega 999 komada. Zlatnici „Kralj Tomislav“ i „Čipkarstvo u Hrvatskoj“ najtraženije su kovanice iz serija mini kovanica.

Investicijski zlatnici HKN-a dostupni su putem web trgovine HKN-a ili kod prodajnih partnera.

Zlatnik Dalmatinski pas                                         Zlatnik Čipkarstvo u Hrvatskoj
                 Foto: Iva Komesar                                                    Foto: Iva Komesar

                                                   

Prva izdanja investicijskih zlatnika i srebrnjaka s apoenom eura

Hrvatska kovnica novca u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom priprema nova atraktivna izdanja prigodnih kovanica s apoenom eura. Ulaskom u euro zonu, proizvodi Hrvatske kovnice novca postali su zanimljivi velikom tržištu kolekcionara euro kovanica. Stoga se, posebice za prva izdanja, očekuje velik interes numizmatičara, ne samo iz Hrvatske nego i iz čitave Europe.

Pročitajte još:

Financije

Kada tradicionalni ulagački instrumenti, poput obveznica, štednje u bankama, te ulaganja u nekretnine, postanu nesigurni, građani, ali i svi ostali investitori posežu za investicijskim...

EU fondovi

Hrvatska će primiti devet milijardi eura bespovratnih sredstava kohezijske politike za razdoblje od 2021. do 2027. godine radi promicanja gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije...

Financije

Trgovanje kriptovalutama je postalo popularno jer su ljudima često obećavane velike zarade za kratkoročna ulaganja.

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.