Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Prvi hrvatski priručnik za upravljanje vremenom

Prva profesionalna organizatorica u Hrvatskoj dr. sc. Kristina Zvonar Brkić napisala je knjigu Vrijeme i Vi „na ti“. Riječ je o korisnom priručniku s praktičnim savjetima i preporukama neophodnima za uspješno upravljanje vremenom. Na njegovo pisanje Kristina Zvonar Brkić odlučila se jer je uvidjela da mnogi – od učenika do poslovnih ljudi, imaju velikih poteškoća s obavljanjem zadataka u zadanim vremenskim okvirima.

„Knjiga je novost na hrvatskom tržištu jer njezini savjeti daju rezultate. Nema previše teorije i nerealnih očekivanja. Na nama samima je da nakon čitanja donesemo odluku želimo li primijeniti konkretne alate za efikasnije upravljanje vremenom, a nakon nekog vremena i usvojiti nove navike. Vanjski red i organizacija itekako utječu na čovjekov unutarnji mir i osjećaj zadovoljstva. Posebno mi se sviđa što je knjiga koncipirana kao radna bilježnica, pa se tijekom čitanja i zapisivanjem bilješki ona personalizira. Pretvara se u svojevrstan dnevnik“, kazala je na predstavljanju knjige Alis Pečarić Marić, osnivačica bloga Čitaj knjigu.

Renata Nevidal, direktorica tvrtke Globtour event, istaknula je da današnji stil života, ali i očekivani poslovni rezultati pred upravljanje vremenom stavljaju nove izazove.

knjiga-vrijeme-i-vi-na-ti

Volim reći: „Ne možete upravljati vremenom, ali možete upravljati sobom u vremenu”. Vrijeme je neopipljiv resurs, ne vidite ga, a ono nezaustavljivo teče… Stručnjaci kažu da nema pojedinca koji najmanje 50 posto svojeg vremena dnevno ne potroši neučinkovito. Do 12 minuta uloženih u planiranje dana uštedjet će vam najmanje 2 sata vremena. Menadžeri dnevno potroše tri radna sata na prekide i ometanja. Paretov zakon kaže da se samo 20 posto prosječnog radnog dana potroši se na bitno, a ostatak, čak 80 %, na manje bitno ili nebitno. Kako bismo postali uspješniji, neophodno je osvijestiti tu činjenicu i pokušati bolje upravljati svim resursima, pa tako i vremenom. Kvalitetno upravljanje vremenom temeljna je vještina i pretpostavka menedžerske djelotvornosti”, istaknula je poslovna trenerica Elena Cvjetković.

Kristina Zvonar Brkić čitateljima kroz knjigu savjetuje kako da izgrade organizacijski sustav za uspješno upravljanje vremenom po mjeri njihove osobnosti.

Ne postoji univerzalno načelo za upravljanje vremenom koje odgovara svima. Morate ga sami otkriti. Knjiga vas upoznaje s osnovnim principima, alatima i tehnikama, a na vama je da pronađete najbolji način kako upravljati vlastitom energijom, fokusom i zadacima. Knjiga vas pritom potiče da radite na sebi i pratite napredak pri usvajanju novih navika“, kazala je Kristina Zvonar Brkić.

Autorica knjige Vrijeme i Vi na „ti“ doktorica je znanosti iz područja biokemije, ali ju je život prije desetak godina odnio u područje standardizacije i organizacije. Školovala se 2011. godine u Sjedinjenim Američkim Državama kod najpoznatije američke profesionalne organizatorice Julie Morgenstern i od tada se tim poslom bavi u Hrvatskoj.

Pročitajte još:

Novosti

Shvatiti kako efikasno iskoristiti svoje vrijeme jedan je od najtežih zadataka s kojima ćete se vjerojatno suočiti kao vlasnik malog poduzeća. Koristite ovaj kviz...

Komentari

„Žurim! Nemam vremena! “

Edukacija

Obama vodi čitatelje na uzbudljivo putovanje koje počinje njegovim najranijim političkim ambicijama do ključne pobjede na stranačkim predizborima u Iowi, koji su potvrdili važnost...

Lifestyle

Imaš osjećaj da su te obaveze preplavile i ne znaš od kuda početi?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.