Pučko otvoreno učilište Zagreb predstavilo rezultate EU projekta „Ukusna dijetetika“

U Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, 1. srpnja se održala konferencija predstavljanja rezultata EU projekta „Ukusna dijetetika“ koju Učilište provodi u suradnji s HUP-ZAGREB d.d. za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam, Hrvatskim akademskim centrom primijenjenog nutricionizma (HACPN) i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalnim uredom Zagreb.

Projekt “Ukusna dijetetika” financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a u projekt se besplatno uključilo 30 nezaposlenih osoba starijih od 54 godine i 14 osoba s invaliditetom. Sudionici na projektu su bili uključeni u inovativni obrazovni program iz područja zdravog/dijetetskog kuharstva, s ciljem poboljšanja zapošljivosti navedenih skupina na tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Ukusna dijetetika odgovor je na sve češća zdravstvena oboljenja populacije i velik broj inozemnih i domaćih gostiju koji turistički posjećuju Hrvatsku, a koji imaju rastuću svijest o značenju pravilne prehrane te iskazuju potrebu za posebnim i drugačijim oblicima prehrane (primjerica  intolerancije na hranu, alergije, celijakija, veganski ili vegeterijanski način prehrane i drugo).

Mentori kuharstva zagrebačkih hotela The Westin, Sheraton, Panorama i International bili su zaduženi za edukaciju sudionika iz kuharstva, a nutricionisti iz udruge HACPN sudionike su upoznali s glavnim činjenicama o prehrani osoba s posebnim prehrambenim potrebama.

Vidno očitovanje konkretnih postignuća projekta u području dijetetskog kuharstva predstavlja izrađeni Priručnik za izradu dijetetskih jela.

 

Podijeli

Odgovori

Top