Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Pučko otvoreno učilište Zagreb predstavilo rezultate EU projekta „Ukusna dijetetika“

Vidno očitovanje konkretnih postignuća projekta u području dijetetskog kuharstva predstavlja izrađeni Priručnik za izradu dijetetskih jela.

U Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, 1. srpnja se održala konferencija predstavljanja rezultata EU projekta „Ukusna dijetetika“ koju Učilište provodi u suradnji s HUP-ZAGREB d.d. za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam, Hrvatskim akademskim centrom primijenjenog nutricionizma (HACPN) i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Regionalnim uredom Zagreb.

Projekt “Ukusna dijetetika” financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a u projekt se besplatno uključilo 30 nezaposlenih osoba starijih od 54 godine i 14 osoba s invaliditetom. Sudionici na projektu su bili uključeni u inovativni obrazovni program iz područja zdravog/dijetetskog kuharstva, s ciljem poboljšanja zapošljivosti navedenih skupina na tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Ukusna dijetetika odgovor je na sve češća zdravstvena oboljenja populacije i velik broj inozemnih i domaćih gostiju koji turistički posjećuju Hrvatsku, a koji imaju rastuću svijest o značenju pravilne prehrane te iskazuju potrebu za posebnim i drugačijim oblicima prehrane (primjerica  intolerancije na hranu, alergije, celijakija, veganski ili vegeterijanski način prehrane i drugo).

Mentori kuharstva zagrebačkih hotela The Westin, Sheraton, Panorama i International bili su zaduženi za edukaciju sudionika iz kuharstva, a nutricionisti iz udruge HACPN sudionike su upoznali s glavnim činjenicama o prehrani osoba s posebnim prehrambenim potrebama.

Vidno očitovanje konkretnih postignuća projekta u području dijetetskog kuharstva predstavlja izrađeni Priručnik za izradu dijetetskih jela.

 

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Lifestyle

Osjećate konstantan umor, iscrpljenost bez obzira na količinu sna, bezvoljni ste i teže se nosite s radnim zadacima koje ste prije obavljali “kao od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.