Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Put prema uspjehu nije lagan, no treba u njemu uživati

Da su snažne i uspješne žene u isto vrijeme i emotivne i krhke te da na putu prema uspjehu trebaju uživati i biti sretne, potvrdio je prvi event „Beginning of the journey“ (Početak putovanja) Women’s Executive Business Cluba (WEBC), održan sinoć u zagrebačkom Business Clubu 5.

Četiri inspirativne žene, vrlo uspješne u poslu kojim se bave, uz moderiranje poznate novinarke i voditeljice Tončice Čeljuske, ispričale su zanimljive životne priče. Na tom putu imale su uspone i padove, sve su u nekom trenutku života promijenile prebivalište, imale su jasnu viziju najprije što ne žele, a potom što žele, sve su bile u potrazi za srećom i sve su bezrezervno podijelile svoje emocije s pedesetak liderica koje su se okupile na eventu.

Iznimno zanimljivu životnu priču ispričala je dr. sc. Larica Čorda porijeklom iz Sarajeva koja je kao djevojčica preselila u London s roditeljima, tamo ostvarila danas impresivnu karijeru, svjetski je priznata stručnjakinja za plodnost i trudnoću, dobitnica brojnih nagrada i priznanja i autorica bestsellera „The Conception plan“. Ona se usudila javno govoriti o negativnim stranama zdravstvenog sustava, promovirati holistički pristup zdravlju i na tom putu nije imala podršku kolega.

Koliko je važna sreća?

O vlastitoj potrazi za srećom govorila je prva i jedina doktorica sreće u Hrvatskoj dr. sc. Anita Freimann, vlasnica Instituta za sreću, koja je priznala da je na svom putu ka uspjehu bila ponekad nesretna i zbog toga se odlučila na velike rezove u životu, razvod, otkaz, preseljenje iz Osijeka u Samobor u kojem danas živi sa svojim darovitim sinom.

Iz Hrvatske je u Veliku Britaniju preselila i mag. art. Martina Batović, direktorica u Artnetu, najvećoj globalnoj internetskoj platformi u svijetu umjetnina, organizatorica aukcija u Londonu, New Yorku i Hong Kongu. Ona je istaknula važnost podrške okoline na svom poslovnom putu – od roditelja i vlastite obitelji do prijatelja i poznanika, a simpatična Amerikanka s hrvatskom adresom Amy Vinković, vlasnica je Tag Along Travelsa i uspješno se bavi organizacijom luksuznih individualnih putovanja kreiranih na vlastitom iskustvu. Naime, ova je mlada Amerikanka proputovala 30 zemlja, a na putovanju Hrvatskom upoznala je svog supruga i preselila u kako kaže sigurnu i najljepšu zemlju.

Jesmo li jedna drugoj konkurencija ili podrška?

„Put do uspjeha nije lagan, a na tom putu jedna u drugoj ne smijemo gledati konkurenciju nego podršku, jer cilj nam je svima isti“, poručila je Danijela Lončarić, globalno akreditirani transformativni coach, žena s više od 20 godina iskustva u korporativnom svijetu, koja je sa svojim prijateljem, poslovnim strategom i suvlasnikom Business Cluba 5 Vandrijem Montabelom, osnivačica WEBC-a.

„Ne treba odgađati sreću i čekati cilj, treba znati uživati i na tom putu prema cilju“, istaknuo je Vandri Montabelo, koji je tijekom svoje bogate poslovne karijere uvijek bio podrška kolegicama, a tu je praksu nastavio i u Business Clubu 5.

Osnivači WEBC-a najavili su novo događanje – Pre Summer Cocktail, koji će se na istom mjestu održati 12. lipnja. Na njemu očekuju još više liderica, a cilj im je – kažu – postati neformalno mjesto okupljanja 100 poslovnih žena.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.