Putovanja i muzeji se vole

Kažu da su muzeji mjesta gdje se vrijeme transformiralo u prostor, a promatranje zaustavljenog vremena i pogleda prema prošlosti te onom gdje smo bili i gdje smo sada može biti prilično uzbudljivo. Uđemo li u muzej, povućemo li se par koraka unazad i prepustimo se tihom promatranju, možda nam se otvore neki novi vidici ili nam se razjasne i poslože neke stare sumnje. Posjeta muzeju može višestruko djelovati na naše živote i možda probuditi zahvalnost za ono gdje smo sada.

U bogatoj ponudi od 160 hrvatskih općih, umjetničkih, tehničkih, arheoloških, povijesnih, etnografskih, prirodoslovnih i drugih tipova muzeja teško je odlučiti se kojem muzeju posvetiti nešto više vremena. U svakom slučaju, ne može se pogriješiti ni s jednim izborom što je potvrdilo i gotovo 5,5 milijuna što stranih što domaćih ljubitelja muzejskih postava i izložbi[1].

Kako bi iskoristili najviše od hrvatske kulturne baštine, FlixBus te desetak muzeja Zagreba i Splita omogućili su projektom Flix & Art posebne pogodnosti na ulaznice ili suvenirnice te popuste na sljedeće putovanje FlixBusom. Stoga u slučaju jednodnevnog ili vikend posjeta Zagrebu ili Splitu, ljubitelji putovanja i istraživanja mogu uživati u jedinstvenim i različitim iskustvima ponude stalnih postava i drugih izložbi odabranih muzeja i galerija.*

FlixBus popusti na sljedeće putovanje mogu se pronaći u svakom niže navedenom muzeju dok se posebno kreirana Flix & Art knjižica s popisom svih muzejskih pogodnosti i uputama o dobivanju istih može preuzeti 15. veljače kod prepoznatljivih FlixBus promotora koji će se kretati centralnim trgovima u pet hrvatskih gradova: Zagreb, Split, Zadar, Rijeka i Varaždin.

*Tehnički muzej Nikola Tesla, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Muzej suvremene umjetnosti, Muzej Mimara, Muzej mamurluka, Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatski školski muzej, Muzeji Ivana Meštrovića Zagreb i Split, Muzej osjeta Split, Hrvatski pomorski muzej Split.

 

[1] Podaci preuzeti iz MDC-a

Podijeli

Odgovori

Top