Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Elvira Mlivić Budeš

Radite kao što je Michelangelo slikao

Danas su mnogi nezadovoljni poslom kojeg obavljaju. Mnogi imaju brojne prigovore na šefove, suradnike ili kupce… Istina je da živimo u izazovnom vremenu kad je teško pronaći cilj i ići prema njemu.

Međutim, za početak godišnjeg odmora, razmislimo jesmo li u proteklih 6 mjeseci dali baš sve od sebe na poslu kojeg obavljamo i možemo li reći da smo dali svoj maksimum. Jesmo li učinili sve da naučimo više o svojoj struci? Jesmo li se informirali o novostima i trendovima? Jesmo li se podsjetili na neke stare vještine i znanja?

Podsjetimo se što je savjetovao M. Luther King Jr.: “Što god bio vaš životni posao, obavljajte ga dobro da ga nitko ne bi mogao obaviti bolje. Ako vas zapadne posao smetlara, čistite ulice kao što je Michelangelo slikao, kao Shakespeare pisao poeziju, kao što je Beethoven skladao. Čistite ulice toliko dobro da će svi stanovnici neba i Zemlje reći: “Ovdje je živio izvrstan smetlar! Pretvorite svoj posao u put osobnog i duhovnog razvoja tako što ćete ga obavljati iznimno dobro, u duhu služenja svijetu.”

Upravo iz tog razloga, ako ste jako nezadovoljni, nemojte vječno ostati na istom poslu. Tražite, istražujte, eksperimentirajte, pitajte, gledajte… No, prije nego što krenete dalje, očistite svoj put tako da sadašnji posao radite najbolje što možete, kako biste u budućnosti mogli biti zadovoljni sobom i svojim rezultatima. Odnos prema poslu govori o vama, a ne o šefovima, suradnicima ili kupcima s početka teksta…

[email protected]

Pročitajte još:

Lifestyle

Bez obzira koji razlog bio za vaš manjak motivacije, možete ga nadići.

Novosti

Pitate se kako ostvariti bilo koji cilj. Što učiniti drukčije?

Komentari

Ima li lijeka za bolju komunikaciju među generacijama ili ćemo si lijepiti epitete i ne poduzimati ništa

Ljudski resursi

Najbolji zaposlenici u organizaciji su oni koji svojim radom i zalaganjem generiraju output koji često puta bude bolji i iznad očekivanog.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.