Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Radna mjesta: što gospodarstvu treba i kako mu pomoći?

Ekonomski institut u Zagrebu organizira skup koji će se održati u utorak 23. svibnja 2017. godine u hotelu Double Tree by Hilton Zagreb, Ulica Grada Vukovara 269a, s početkom u 12 sati pod nazivom Radna mjesta: što gospodarstvu treba i kako mu pomoći?.

Ekonomski institut u Zagrebu organizira skup koji će se održati u utorak 23. svibnja 2017. godine u hotelu Double Tree by Hilton Zagreb, Ulica Grada Vukovara 269a, s početkom u 12 sati pod nazivom Radna mjesta: što gospodarstvu treba i kako mu pomoći?.

Koristeći online oglase za radna mjesta, koji znatno bolje odražavaju stanje poslovnog ciklusa, po prvi put bit će prezentirana sustavna analiza potreba za radnom snagom, čime se značajno nadopunjuju saznanja o stanju i trendovima na hrvatskom tržištu rada.

U tu svrhu, namjera im je ekskluzivno predstaviti OVI (Online Vacancy Index)—novi indeks online slobodnih radnih mjesta, nastao u suradnji Ekonomskog instituta, Zagreb i portala MojPosao. Uz indeks, bit će predstavljena i detaljna analiza potreba gospodarstva za zaposlenicima po zanimanjima, obrazovanju, regijama i vrsti ugovora. Uvodno će prisutne pozdraviti ravnateljica Ekonomskog instituta, Zagreb, Maruška Vizek.

Predstavljanje indeksa i analizu trenutnog stanja održat će Marina Tkalec u ime projektnog tima Instituta, nakon čega slijedi panel rasprava o budućim trendovima na tržištu rada u Hrvatskoj i mogućim odgovorima na izazove u kojoj će sudjelovati:

  • Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskog sustava
  • Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca
  • Iva Tomić, znanstvena suradnica na Ekonomskom institutu, Zagreb
  • Igor Žonja, direktor portala MojPosao.

Diskusiju će moderirati Maja Mahovlić iz Odnosa s javnošću portala MojPosao.
Predviđeno trajanje službenog dijela programa skupa je 90 minuta, nakon čega je planirano druženje uz kavu i sok.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.