Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Radna mjesta: što gospodarstvu treba i kako mu pomoći?

Ekonomski institut u Zagrebu organizira skup koji će se održati u utorak 23. svibnja 2017. godine u hotelu Double Tree by Hilton Zagreb, Ulica Grada Vukovara 269a, s početkom u 12 sati pod nazivom Radna mjesta: što gospodarstvu treba i kako mu pomoći?.

Ekonomski institut u Zagrebu organizira skup koji će se održati u utorak 23. svibnja 2017. godine u hotelu Double Tree by Hilton Zagreb, Ulica Grada Vukovara 269a, s početkom u 12 sati pod nazivom Radna mjesta: što gospodarstvu treba i kako mu pomoći?.

Koristeći online oglase za radna mjesta, koji znatno bolje odražavaju stanje poslovnog ciklusa, po prvi put bit će prezentirana sustavna analiza potreba za radnom snagom, čime se značajno nadopunjuju saznanja o stanju i trendovima na hrvatskom tržištu rada.

U tu svrhu, namjera im je ekskluzivno predstaviti OVI (Online Vacancy Index)—novi indeks online slobodnih radnih mjesta, nastao u suradnji Ekonomskog instituta, Zagreb i portala MojPosao. Uz indeks, bit će predstavljena i detaljna analiza potreba gospodarstva za zaposlenicima po zanimanjima, obrazovanju, regijama i vrsti ugovora. Uvodno će prisutne pozdraviti ravnateljica Ekonomskog instituta, Zagreb, Maruška Vizek.

Predstavljanje indeksa i analizu trenutnog stanja održat će Marina Tkalec u ime projektnog tima Instituta, nakon čega slijedi panel rasprava o budućim trendovima na tržištu rada u Hrvatskoj i mogućim odgovorima na izazove u kojoj će sudjelovati:

  • Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskog sustava
  • Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca
  • Iva Tomić, znanstvena suradnica na Ekonomskom institutu, Zagreb
  • Igor Žonja, direktor portala MojPosao.

Diskusiju će moderirati Maja Mahovlić iz Odnosa s javnošću portala MojPosao.
Predviđeno trajanje službenog dijela programa skupa je 90 minuta, nakon čega je planirano druženje uz kavu i sok.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.