Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Radnici Dine u petak ostavljaju kemijska postrojenja bez nadzora?

Radnici Dina Petrokemije u Omišlju na otoku Krku danas će ugasiti sva svjetla u tvrtki, a od petka će, ne dobiju li do sutra informacije o sudbini tvrtke, svi na kolektivni godišnji odmor.

Radnici Dina Petrokemije u Omišlju na otoku Krku danas će ugasiti sva svjetla u tvrtki, a od petka će, ne dobiju li do sutra informacije o sudbini tvrtke, svi na kolektivni godišnji odmor.

Radnici Dina Petrokemije u Omišlju na otoku Krku danas će ugasiti sva svjetla u tvrtki, a od petka će, ne dobiju li do sutra informacije o sudbini tvrtke, svi na kolektivni godišnji odmor i kemijska postrojenja ostaviti bez nadzora, izjavio je danas dopredsjednik Sindikata radnika Dine Predrag Mihaljević.

Mihaljević je u petak, 6. srpnja, izvijestio da je tog dana razgovarao s ministrom financija Slavkom Linićem, koji je, kako je rekao, potvrdio da je prispjela ponuda mogućeg strateškog partnera za tu omišaljsku tvrtku te da će, ako ponuda ne bi bila prihvaćena u sljedećih nekoliko dana, što ovisi isključivo o vlasniku Dine Dioki Holdingu, Dina ići u stečaj.

Mihaljević je kazao da jučer ni danas iz mjerodavnih ministarstva nije uspio dobiti informacije o sudbini tvrtke te da je sutra, tj. srijeda, rok koji je naveo sam ministar financija Slavko Linić.

“O namjeri da u petak, nakon ‘posljednje večere’ u javnoj kuhinji za obitelji radnika Dine, odemo na kolektivni godišnji odmor i napustimo naša radna mjesta obavijestit ćemo obnašatelja dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoja Vujića, koji je i predsjednik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje”, rekao je Mihaljević.

Naglasio je da radnici više ne mogu izdržati višemjesečnu agoniju, da će u petak, 13. srpnja, kemijska postojenja Dine ostati bez nadzora i da će za to netko drugi, a ne radnici, morati preuzeti odgovornost.

Mihaljević je još kazao da se do petka nastavljaju akcije, koje se u pogonima Dine provode od prošlog tjedna. Izvijestio je da i danas radi javna kuhinja za obitelji radnika Dine koja se financira svakodnevnim prikupljanjem i prodajom metalnog otpada iz pogona tvrtke.

Radnici Dina Petrokemije, članice Dioki grupe, od 1. srpnja blokiraju ulaz u tvrtku tražeći isplatu zaostalih plaća i rješavanje stanja tvrtke.

Oko 350 radnika nije dobilo šest plaća za ovu godinu, plaću za prosinac prošle godine i još oko 60 posto jedne plaće iz prijašnjih godina.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.