Radnici TIBO-a dobili plaće, prekinuli štrajk i vratili se na posao

Radnici TIBO-a dobili plaće, prekinuli štrajk i vratili se na posao

Radnicima Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO), koja je dio grupe 3. maj, danas su isplaćene plaće za prosinac pa je štrajkaški odbor odlučio da se štrajk prekine, a oko 150 radnika vratilo se na posao, izjavio je zamjenik povjerenika Sindikata Istre i Kvarnera (SIK) u toj tvrtki Gordan Frlan.

Frlan je rekao da su deblokirani gotovi proizvodi, odnosno da je ukinuta zabrana iznošenja opreme i gotovih proizvoda iz tvornice, koja je bila na snazi tijekom štrajka.

Istaknuo je da su iz Uprave TIBO-a obećali da bi se uskoro trebalo riješiti i pitanje isplate plaća za siječanj te da se priliv novca za isplatu očekuje od naplate poslova.

Naveo je i da bi, po podacima kojima raspolaže sindikat, Vlada uskoro trebala donijeti odluku na osnovi koje bi Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) preuzela TIBO i tvornicu Motori i dizalice (MID), koje posluju u sklopu Grupe 3. maj.

Štrajk u TIBO-u, u kojemu radi oko 150 ljudi, počeo je 20. veljače zbog neisplaćenih plaća za prosinac.

U SIK-u smatraju da za stanje u TIBO-u nije odgovorna samo Uprava te tvrtke, nego i Uprava BI 3. maj, jer su iz postupka privatizacije izostavljene tri tvrtke u vlasništvu Grupe 3. maj – TIBO, MID i Ugostiteljstvo.

Podijeli

Odgovori

Top