Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Radnicima Plave Lagune značajna povećanja plaće i više od 10 tisuća kuna dodatnih nagrada

Uz povećanje osnovne plaće svih radnika za 5,5 posto, također će dodatno biti povećane plaće više od 700 zaposlenika, pa će tako četvrtina radnika Plave Lagune ostvariti ukupno povećanje plaće do 18 posto.

Plava Laguna zajedno sa socijalnim partnerima postigla je dogovor oko novih uvjeta za radnike Plave Lagune kojim će se osnovna plaća za sve radnike povećati za 5,5 posto, čime Plava Laguna ostaje na samom vrhu zagarantiranih materijalnih prava koje pruža svojim radnicima u sektoru turizma. Osim povećane plaće, Plava Laguna ukupno osigurava i više od 10.000 kuna dodatnih nagrada i stimulacija za svoje radnike. Uz povećanje osnovne plaće svih radnika za 5,5 posto, također će dodatno biti povećane plaće više od 700 zaposlenika, pa će tako četvrtina radnika Plave Lagune ostvariti ukupno povećanje plaće do 18 posto.

Kao rezultat ovih povećanja će primjerice samostalni recepcioner, konobar ili kuhar s pet godina staža, uz prosječne dodatke mjesečno zarađivati nešto više od 1000 eura neto. Najkvalificiraniji radnici s većim stažem mjesečno će moći zaraditi i do 1600 eura neto u samoj špici sezone. Plava Laguna također za sve radnike, bez obzira na njihov status, osigurava obrok o svom trošku, odnosno za sezonske radnike tri obroka dnevno i smještaj o trošku kompanije.

Unaprjeđenje materijalnih prava radnika kontinuirani je proces kojem Plava Laguna uvijek pristupa na sustavan i transparentan način.

Zadovoljni smo što smo dogovorili uvjete rada za ovu godinu koji su ponovno pri samom vrhu u našem sektoru. Činimo to jer uistinu brinemo o našim zaposlenicima i cijenimo njihov doprinos. Sva materijalna prava i primanja transparentno su komunicirana našim radnicima kako bi svima bilo jasno što mogu zaraditi. Nadolazeća sezona je u finalnoj fazi pripreme i veseli nas da nam se naši sezonski radnici u velikom broju vraćaju. Nastavljamo i s povećanjem broja ugovora o trajnoj suradnji, koji će uskoro premašiti 50 posto ukupnog broja zaposlenih. Stoga sve one koji se još dvoume pozivamo da odaberu našu kompaniju za sezonski rad jer osim vrlo korektnih primanja nudimo i mogućnost napredovanja te stalnog zaposlenja, uz edukaciju na našim internim akademijama, učenje stranih jezika i drugo“, poručuje predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

U Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije zadovoljni smo prije svega dijalogom socijalnih partnera u Plavoj Laguni zbog čega je Kolektivni ugovor Plave Lagune najkvalitetniji u cijeloj ovoj djelatnosti u Hrvatskoj. Sva ugovorena prava su trajna, od svih mogućih neoporezivih davanja do dodatnog regresa za godišnji odmor koji je ugovoren u bruto iznosu. Ovogodišnji dogovor predstavlja samo kontinuitet u unapređivanju položaja radnika. Napravljen je iskorak i u pogledu prehrane, pa će tako na besplatnu prehranu ostvarivati pravo i svi radnici koji nisu na smještaju kod poslodavca. Raduje nas da smo u Plavoj Laguni Poreč, s destinacijama u Rijeci, Umagu i Poreču, u ovim izuzetno teškim, izazovnim vremenima, unatoč posljedicama od pandemije koronavirusa koje se još uvijek osjećaju, dogovorili povećanje materijalnih prava radnicima”, zaključila je Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Raduju nas rezultati pregovora s upravom Plave Lagune koje karakterizira transparentnost u podizanju materijalnih prava svih radnika. To je ostvareno kroz povećanje obračunske osnovice u visini od 5,5 posto, obvezi isplate neoporezivih primitaka u maksimalnom iznosu sukladno važećem Pravilniku o porezu na dohodak, u dizanju određenih koeficijenata, kao i u ublažavanju razlike u položaju domicilnih radnika i sezonskih radnika”, istaknuo je Roberto Erman, zadužen za Istru i Kvarner u Sindikatu turizma i ugostiteljstva Hrvatske.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.