Raspisani natječaji iz Programa ruralnog razvoja

Raspisani natječaji iz Programa ruralnog razvoja

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izvijestio je kako je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala prve natječaje iz Programa ruralnog razvoja, za potpore za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva te u preradu, marketing i razvoj poljoprivrednih proizvoda, dodavši da je ukupna vrijednost ovih natječaja 640 milijuna kuna. Riječ je o natječaju za podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda.

Time kreće novi investicijski ciklus u poljoprivredi, tvrdi Jakovina, što dokazuje da je Program ruralnog razvoja unatoč velikom broju kritičara odlično pripremljen i da se kroz njega kreće u novi investicijski ciklus koji je izuzetno potreban poljoprivredi.

“Želimo potaknuti proizvodnju, preradu, izgradnju novih objekata, farmi, skladišta, hladnjača, a samim time i nova radna mjesta koja će uslijediti kroz ove investicije”, kazao je Jakovina.

Za Program ruralnog razvoja tvrdi da je u završnoj fazi, u potpunosti je usklađen i očekuje da će ga Europska komisija (EK) potvrditi, vjerojatno u ožujku. Natječaj za ove mjere bit će ponovljen još barem dva puta ove godine.

Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. obuhvaća 16 mjera, godišnje je na raspolaganju 332 milijuna eura ili za sedam godina 2,4 milijarde eura, a očekuje se njegovo odobrenje u ožujku ove godine.

Podijeli

Odgovori

Top