Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Ravnopravnost spolova: Mars predstavio #HereToBeHeard kampanju

Cilj nove inicijative je osnažiti glas žena kako bi se pomoglo u oblikovanju inkluzivnijeg društva u kojem žene mogu dosegnuti svoj puni potencijal.

Tvrtka Mars predstavila je #HereToBeHeard, novu globalnu crowdsourcing kampanju s ciljem osnaživanja glasova žena bez obzira na rasu, dob, spolno opredjeljenje, religiju  i mogućnosti kako bi pomogla u oblikovanju inkluzivnijeg poslovnog okruženja te svijeta u kojem sve žene mogu napredovati.

Kao dio tvrtkine platforme Full Potential za djelovanje na području ravnopravnosti spolova na radnom mjestu, radnim zajednicama i tržištu, kampanja #HereToBeHeard ženama postavlja pitanje: “Što se treba promijeniti kako bi više žena ostvarilo svoj puni potencijal?” Odgovori će pomoći tvrtki pripremiti plan aktivnosti kako unutar vlastitog lanca vrijednosti tako i u širem društvu – a s ciljem smanjivanja jaza u mogućnostima među spolovima.

Žene su imale snažnu ulogu u povijesti i vodstvu Marsu. Ali imamo još posla. Nastojimo osnažiti više žena na našem radnom mjestu i u našem proširenom lancu vrijednosti.

Victoria Mars, članica uprave tvrtke Mars i ambasador Full Potential programa tvrtke Mars

Žene trenutno čine 51 posto svjetske populacije i doprinose s 28 bilijuna dolara globalnom BDP-u, a opet se tako često njihovi glasovi ne čuju. Čak i prije krize vezane uz  COVID-19 Ujedinjeni narodi procijenili su da će trebati više od jednog stoljeća kako bi se smanjio jaz u mogućnostima među spolovima. Pandemija je unazadila napredak vezan uz ravnopravnost spolova za 25 godina. Njegov je utjecaj posebno poguban za žene u manjinskim skupinama koje su predugo ostale previđene.

Početna faza kampanje #HeretoBeHeard, prilikom koje će se prikupljati ženski glasovi, trajat će do ožujka; nakon čega će prijave analizirati Oxford Future of Marketing Initiative (FOMI) na Saïd Business School Sveučilišta Oxford. Rezultati će se ovog ljeta podijeliti s javnošću u studiji Oxforda, a informirat će se o akcijskim planovima Marsove platforme Full Potential, uključujući politike koje Mars može provoditi i za koje se zalaže kroz svoju predanosti da ženama otvori mogućnosti.

Program Full Potential koji je predstavljen ove godine za cilj ima poticati ravnopravnost spolova kroz niz aktivnosti. Stavljajući uključivost i raznolikost u samo središte svojih napora tvrtka Mars osigurava ravnopravnost u plaći za više od 130.000 zaposlenika. U regiji UBBAI, koja broji 14 tržišta uključujući Hrvatsku, žene čine više od 46 posto zaposlenih, dok je na rukovodećim pozicijama čak 75 posto žena.  Suradnjom s humanitarnom organizacijom „CARE“ aktivnosti su usmjerene ženama u zajednicama koje su dio lanca opskrbe. Istovremeno, s Ujedinjenim narodima tvrtka Mars surađuje na uklanjanju rodnih stereotipa u oglašavanju.

Želimo čuti vaš glas. Posjetite beheard.mars.com kako biste saznali više, ispunite kratku upitnik i nastavite razgovor s #HereToBeHeard. 

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.