Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Razlog guvernerovog ubrizgavanja u gospodarstvo je – pomoć Agrokoru?

Entuzijazam koji je probudila odluka guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da u oporavak gospodarstva ubrizga 6,3 milijarde kuna već se sljedeći dan pretvorila u “vrući krumpir”. Koncern Agrokor već se dan nakon objave kreditne potpore požurio preko agencije Unex organizirati konferenciju za novinare, na kojoj bi 27 uglednih hrvatskih tvrtki poduprlo inicijativu guvernera i dalo vlastiti doprinos novom zapošljavanju i otvaranju više tisuća radnih mjesta.

Entuzijazam koji je probudila odluka guvernera HNB-a Željka Rohatinskog da u oporavak gospodarstva ubrizga 6,3 milijarde kuna već se sljedeći dan pretvorila u "vrući krumpir". Koncern Agrokor već se dan nakon objave kreditne potpore požurio preko agencije Unex organizirati konferenciju za novinare, na kojoj bi 27 uglednih hrvatskih tvrtki poduprlo inicijativu guvernera i dalo vlastiti doprinos novom zapošljavanju i otvaranju više tisuća radnih mjesta.

Netom prije održavanja konferencije, čija je najava dodatno uznemirila Banske dvore, skup je iznenada otkazan, uz šturo obrazloženje kako se u Ministarstvu gospodarstva održava sastanak na istu temu. No, o tome pak u Ministarstvu nisu imali nikakvih saznanja.

Kakva je veza Rohatinskog i Todorića?

Da kaos bude veći, ubrzo se od svega ogradio i guverner Rohatinski. Na to su ga, čini se, potaknule neslužbene informacije da je na njegovu odluku o otpuštanju likvidnosti presudan bio sastanak s predstavnicima banaka i poslodavaca, točnije najvećeg poslodavca u zemlji Ivice Todorića, koji je ujedno i njegov nekadašnji poslodavac.

Odgovarajući na brojne upite novinara ljutito je poručivao: “Zašto me svi ispituju o Agrokoru”, te pojašnjavao kako zapravo sastanka s poslodavcima i bankarima nije niti bilo, već se radilo o “konzultacijama”.

– Guverner HNB-a Željko Rohatinski nije prisustvovao nikakvim dogovorima poduzetnika povezanih s Unex grupom, niti je bio inicijator bilo kakvih sastanaka ili konferencija za novinare sazivanih s ciljem iskazivanja javne podrške njegovim odlukama donijeetim na čelu središnje banke, niti ima bilo kakve veze s navodnim inicijativama skupine poduzetnika za njegov politički angažman, te i nadalje nema namjeru u tome sudjelovati – poručeno je u ime guvernera iz HNB-a.

Ogradio se i Agrokor

Od Unex grupe ogradio se promptno i Agrokor, iz kojega su telefonski poručili “da nisu inicijator poziva na konferenciju za tisak”, već da su samo jedna u nizu kompanija koja podupire svaki pokušaj za oporavak gospodarstva i poticanje zapošljavanja, te da tu nema “nikakvog komplota”.

Zanimljivo je pri tom da je Agrokor suvlasnik Unexa, te je iz samog Unexa potvrđeno kako je poziv odaslan i opozvan u ime njihovog klijenta – Agrokora.

Članak u cijelosti pročitajte na portalu Poslovni.hr


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.