Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

RC Europe poduzeo još jedan značajan korak prema realizaciji svog logističkog centra u gospodarskoj zoni Bobovica

RC Europe podnio je zahtjev za ishođenjem građevinske dozvole za izgradnju distributivno-logističkog centra u gospodarskoj zoni Bobovica u Samoboru.

Adriana Vuković i Antonín Dillenz

RC Europe podnio je zahtjev za ishođenjem građevinske dozvole za izgradnju distributivno-logističkog centra u gospodarskoj zoni Bobovica u Samoboru. Ovo je značajan pomak u nastavku razvoja zelene investicije vrijedne 75 milijuna eura. Ranije ove jeseni, RC Europe već je ishodio potrebne građevinske  dozvole za gradnju pristupne ceste i izmještanje Breganskog kolektora, čime je omogućena daljnja realizacija investicije.

RC Europe investitor je i naručitelj za sve navedene radove te vlasnik čestica na kojima se radovi odvijaju, a koje su otkupljene od privatnih vlasnika. Iznos investicije za novu pristupnu cestu do budućeg logističko-distributivnog centra RC Zone Samobor i izmještanje Breganskog kolektora iznosi oko milijun i pol eura te je završetak radova predviđen do kraja godine. Nova pristupna cesta omogućit će jednostavan pristup poslovnoj zoni i ukloniti teški promet od naseljenog područja što će svakako biti od velike koristi ne samo investitoru nego i lokalnom stanovništvu.  

„Vjerujemo u ovaj projekt i zadovoljni smo uspješnim nastavkom realizacije naše prve investicije u Hrvatskoj te činjenicom da imamo podršku  lokalne samouprave kao legitiman i poželjan investitor. U intenzivnim smo pregovorima s potencijalnim partnerima koji cijene izuzetnu lokaciju i  visoki standard našeg logističkog centra te ga vide kao savršeno rješenje za svoje poslovanje u narednom duljem periodu. Uvjereni smo da će projekt RC Zone Samobor uvelike koristiti i lokalnoj zajednici, ne samo kroz otvaranje novih radnih mjesta, već i kroz razvoj nove infrastrukture, međutim želim istaknuti i nacionalni aspekt projekta koji se očituje u povezivanju Hrvatske sa širim tržištem Europske unije, što je posebno važno u fazi ulaska Hrvatske u eurozonu i prostor Schengena“, izjavila je Adriana Vuković, CEO RC Europe u Hrvatskoj.

Adriana Vuković i Petra Škrobot

„Veseli nas da su se investitori iz RC Europe, nakon analize ostalih mogućih lokacija, odlučili baš za naš Grad Samobor i Gospodarsku zonu Bobovica u kojoj vidimo velik potencijal. Investicija vrijednosti više od pola milijarde kuna, koja ima mogućnost otvoriti 800 novih radnih mjesta, velika je vijest ne samo za našu lokalnu zajednicu, već i za cijelu Hrvatsku, ali i širu regiju. Našoj su zemlji potrebni jaki infrastrukturni projekti koji povlače za sobom svu ostalu poduzetničku aktivnost te su snažan multiplikator vrijednosti u industriji. Sigurna sam da će ovaj projekt pomoći u privlačenju i ostalih investicija u Grad Samobor i okolicu, a mi ćemo se kao lokalna vlast potruditi da uvijek dobiju brzu, kvalitetnu i profesionalnu podršku“, izjavila je Petra Škrobot, gradonačelnica Grada Samobora.

Podsjećamo, ambicioznim projektom RC Zone Samobor planirana je izgradnja 84.000 m2 skladišnog prostora neto visine 12 m, pogodnog za logističku i proizvodnu djelatnost. Centar je projektiran prema najnovijim građevinskim i ekološkim standardima zelene gradnje, a nalazit će se na strateški iznimno povoljnoj lokaciji koja osigurava dostupnost velikih europskih metropola, blizak pristup Sloveniji i izlaz za Samobor na autocesti A3. Projektom će biti stvoreno stotine novih radnih mjesta za različite vrste ​​radnika iz Samobora i okolice.

Do kraja godine u planu je ishođenje građevinske dozvole za izgradnju samog objekta te početak prvih ozbiljnijih građevinskih radova početkom 2023. godine, a otvorenje logističkog centra RC Zone Samobor planirano je za 2024. godinu.

Pročitajte još:

Poduzeća

Cjelokupni vizualni korporativni identitet međunarodnog Erste Groupa, uključujući i Erste banku u Hrvatskoj, u siječnju 2023. temeljito je moderniziran i prilagođen budućnosti.

Lifestyle

Dobre stvari se događaju onima koji su spremni čekati. Međutim, ponekad su proaktivnost i uzimanje stvari u naše ruke pravi izbor.

Poduzeća

Od Infobipovog puta od startupa do jednoroga, do gradnje globalnog startupa i najveće coworking zajednice u regiji – Amir Babović, suosnivač Wespa Spaces i...

Ekonomija

Stanje internetske trgovine u modnom sektoru potrebno je promatrati u kontekstu cjelokupne geopolitičke situacije koja je utjecala na sve industrije i različite poslovne aspekte.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.