Rekordna godina za Terme Olimia i Terme Tuhelj

Sjajna godina za Terme Olimia i Terme Tuhelj! Tako bi se mogla opisati 2017. U njoj su Terme Olimia ostvarile oko 20 milijuna eura prihoda, što je za šest posto više u odnosu na godinu ranije. Najveći dio prihoda čine pansionske usluge u smještajnim kapacitetima s gotovo 330 tisuća noćenja u 2017.

Unatoč vrlo zahtjevnoj godini u kojoj je započela investicija obnove Wellness centra Termalije, vrijedna deset milijuna eura, broj noćenja povećan je za oko dva posto, a cijene su na svim tržištima povećane u prosjeku za više od pet posto. Tako su temeljem fizičkog povećanja za nešto više do tri tisuće noćenja, Terme Olimia povećale prihode od pansiona za više od 550 tisuća eura.

Smanjenje bazenskog kompleksa nije se negativno odrazilo na broj dolazaka dnevnih kupača, pa tako s 490 tisuća dnevnih posjeta u 2017., Terme Olimia bilježe nešto  više kupača u odnosu na 2016.

Nova adrenalinska atrakcija, tobogan „Black Cannon“, renoviranje Lipe – kavane, pivnice i restorana te luksuzni Glamping resort Olimia, kao i početak izgradnje novog Wellness centra Termalija, vrlo su zahtjevne investicije koje su obilježile 2017. u Termama Olimia.

S više od 120 tisuća noćenja Terme Tuhelj su zabilježile porast od 12,5 posto u odnosu 2016. Najpoznatije hrvatske terme prošle su godine uprihodovale 7,8 milijuna eura, što je za 14 posto više u odnosu na godinu prije, a broj kupača na Vodenom planetu porastao je za 11,6 posto. Točnije u Termama Tuhelj u 2017. kupalo se više od 160 tisuća kupača.

U znaku investicija

Otvorenjem novog svijeta vodenih doživljaja – Termalije FAMILY FUN, krajem veljače završen je prvi dio obnove Termalije, a završetak druge faze investicije u koju je uloženo više od deset milijuna eura očekuje se do kraja lipnja.

„U 2018. zakoračili smo s još više samopouzdanja, nošeni dobrim vjetrom izvrsnih prošlogodišnjih rezultata. Ova godina bit će u znaku investicija, uz tekuće poslovanje koje je usmjereno na postizanje visokih zacrtanih ciljeva. U idućih nekoliko mjeseci završavamo jednu od većih investicija – izgradnju i obnovu Wellness centra Termalija, a obnovit ćemo trg sela Lipa i Termalni park Aqualuna. U Termama Tuhelj Vodeni planet obogatit ćemo novim adrenalinskim toboganima. To će dodatno utjecati na povećanje zanimanja za obje destinacije i njihovu još bolju posjećenost“, istaknuo je Florjan Vasle direktor Terma Olimia i Terma Tuhelj.

Podijeli

Odgovori

Top