Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Restrukturiranje Instituta IGH kroz predstečajnu nagodbu

Institut IGH predao je zahtjev Financijskoj agenciji (Fina) vezan uz otvaranje postupka predstečajne nagodbe, a namjera je tvrtke i njenih vjerovnika taj postupak dovršiti u što kraćem roku te u cijelosti restrukturirani i kapitalno ojačani nastaviti poslovanje

Institut IGH predao je zahtjev Financijskoj agenciji (Fina) vezan uz otvaranje postupka predstečajne nagodbe, a namjera je tvrtke i njenih vjerovnika taj postupak dovršiti u što kraćem roku te u cijelosti restrukturirani i kapitalno ojačani nastaviti poslovanje

Institut IGH predao je zahtjev Financijskoj agenciji (Fina) vezan uz otvaranje postupka predstečajne nagodbe, a namjera je tvrtke i njenih vjerovnika taj postupak dovršiti u što kraćem roku te u cijelosti restrukturirani i kapitalno ojačani nastaviti poslovanje, izvijestili su danas iz Instituta IGH.

Kako se navodi u priopćenju, zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe predan je nakon današnje sjednice Uprave, odluka Nadzornog odbora te preliminarnih dogovora s najvećim vjerovnicima.

Dodaje se da je “namjera i želja Instituta IGH i vodećih vjerovnika nastojati postupak predstečajne nagodbe dovršiti u što je kraćem mogućem roku te u cijelosti restrukturirani i kapitalno ojačani nastaviti poslovanje”.

Iz Instituta IGH navode i kako su proteklih mjeseci intenzivno usuglašavali s najvećim vjerovnicima, primarno poslovnim bankama, optimalni model financijskog restrukturiranja te na kraju, uz podršku najvećih vjerovnika, a slijedom ispunjenja zakonskih uvjeta donijeli odluku o pokretanju postupka predstečajne nagodbe.

Pritom ističu da se “očekuje pozitivan ishod predstečajne nagodbe”.

“Uspješna provedba predstečajne nagodbe, kroz restrukturiranje i financijsku konsolidaciju, u cijelosti će stabilizirati poslovne procese i provedbu postojećih kao i, nadamo se, novih projekata u budućnosti. Predloženi model restrukturiranja, čija je finalna izrada pred dovršetkom, svakako će predvidjeti kapitalno jačanje te nastavak optimiranja poslovnih rashoda te prodaju imovine društva koja ne služi temeljnom poslovanju”, stoji u priopćenju Instituta IGH.

Navodi se i da će Institut IGH istodobno “nastaviti s proaktivnom politikom izlaska na međunarodna tržišta te dovršetka pregovora vezanih uz potencijalne ugovore na tržištu Ruske Federacije”, kao i da će i tijekom postupka predstečajne nagodbe imati mogućnost izdavanja bankovnih garancija.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.