Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

REXPO: Potpisan ugovor o koncesiji za Zračnu luku Zagreb

Na konferenciji za novinare povodom nadolazećeg 1. međunarodnog sajma investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina za Jadransku regiju uz investicijske projekte koji će biti predstavljeni na REXPO-u najavljen je i značajan projekt za Zagreb i regiju – Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb.

Na konferenciji za novinare povodom nadolazećeg 1. međunarodnog sajma investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina za Jadransku regiju uz investicijske projekte koji će biti predstavljeni na REXPO-u najavljen je i značajan projekt za Zagreb i regiju - Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb.

“Predstavnici hrvatske Vlade i francuskog konzorcija Zagreb Airport International Company (ZAIC) potpisali su danas Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb, kojim je ZAIC dobio 30-godišnju koncesiju za izgradnju novog putničkog terminala na zagrebačkom aerodromu i upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom te pripadajućom infrastrukturom” izjavio je glavni izvršni direktor ZAIC-a Cristophe Petit na konferenciji za novinare povodom predstojeće međunarodne konferencije REXPO.

Ugovorom o koncesiji omogućena je dogradnja zagrebačkog aerodroma kojom će Zračna luka Zagreb postati regionalni i europski zračni centar, a planira se povećanje broja putnika na pet milijuna godišnje.  Ukupni koncesijski prihod kroz 30 godina iznosit će 1,940 milijardi eura, odnosno po današnjoj vrijednosti 540 milijuna eura, dok će ulaganja u prvoj fazi izgradnje terminala iznositi 236 milijuna eura.

“Pariški aerodromi i građevinska kompanija Bouygues, koji su osnovali ZAIC, imaju dovoljno iskustva s takvim projektima” rekao je Petit te dodao da su se kao predstavnici konzorcija ugovorom obvezali da će poštovati dogovorena prava radnika Zračne luke Zagreb, dok će veći dio radova na novom terminalu obaviti hrvatske tvrtke Vijadukt i Zagorje Tehnobeton.

Umjesto srušenog Šmidhena novi vodeni park – Fantasyland

Na konferenciji za novinare također je najavljena izgradnja Fantasylanda, zabavnog vodenog parka kod Samobora čija je projekcija najavljena tijekom REXPO konferencije. “U Fantasyland bit će uloženo oko 200 milijuna eura” najavio jeArtur Gedike, glavni izvšni direktor Fantasylanda.

REXPO Zagreb 2012 je 1. međunarodni poslovni sajam investicijskih projekata, komercijalnih nekretnina i prateće industrije za Jadransku regiju. Predstavit će se tvrtke i projekti iz Hrvatske i zemalja u regiji: Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Albanije.  REXPO Zagreb 2012 će se održati u Zagrebu, 19 i 20. travnja 2012. (četvrtak i petak) u prostorijama Hypo Expo XXI Business Center na oko 2.500 m2 izložbenog, konferencijskog i prostora za sastanke. REXPO će simbolizirati početak novog investicijskog ciklusa u regiji.

Ministarstvo gospodarstva Republike Hrvatske i predsjednik RH pokrovitelji su sajma investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina REXPO Zagreb 2012. Uz pokroviteljstva i partnerstva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, grada Zagreba, Američke komore, Britansko-hrvatske gospodarske komore, Nordijske komore, Hrvatske komore inženjera građevine, Hrvatske komore arhitekata, Društva arhitekata Zagreb, Udruge gradova, te uz već iskazani veliki interes od strane medija i sudionika investicijskih projekata REXPO će biti najznačajniji poslovni događaj godine.

Profitiraj.hr portal medijski podržava međunarodni sajam REXPO.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.