Rođendan Virtualnog ženskog poduzetničkog centra

Prije točno dvije godine, točnije 1. siječnja 2016., uz više od 2.300. članica i 83 člana, vlasnika i suvlasnika tvrtki i obrta, kao i svih onih koji to žele postati pokrenut je Virtualni poduzetnički centar. Iza sebe imaju, upravo zahvaljujući potpori, suradnji, razumijevanju i partnerstvu s hrvatskim poduzetnicama i poduzetnicima, ali i kolegicama i kolegama iz cijele jugoistočne Europe, dvije godine aktivnosti prožetih velikim brojem projekata, aktivnosti i sadržaja kojima snaže žensko poduzetništvo, ali i poduzetništvo uopće.

Virtualni ženski poduzetnički centar lansiran je prije dvije godine kao digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica, te je bio i jeste usmjeren razmjeni znanja, tehnologija i inovacija. Misija im je ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman u hrvatskom gospodarstvu te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru. Pomažu da poduzetnici osiguraju učinkovit plasman svojih proizvoda i usluga na hrvatskom i inozemnom tržištu, bave se izdavačkom djelatnošću kako bi donijeli što više znanja o poduzetništvu na naše prostore, te grade konstruktivni networking među članicama i članovima radi što bolje suradnje.

Za Virtualni ženski poduzetnički centar 2017. godina bila je iznimno radna, angažirana i puna projekata usmjerenih jačanju žena koje svoju egzistenciju osiguravaju na realnom tržištu. Na Dan žena, 08. 03.2017. prvi puta smo organizirali Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, najveće okupljanje žena u biznisu u ovom dijelu Starog kontinenta od kada postoji tržišna ekonomija. Okupili smo 650 poduzetnica i svih onih koji to tek žele biti s ciljem suradnje, povezivanja i uvažavanja radi što boljeg položaja na tržištu i smanjenja diskriminacije koje žene doživljavaju u poslovanju. Posebno sam ponosna da smo u 2017. godini pokrenuli i održali više od 40 besplatnih edukacija u čak 12 gradova i jednoj općini u Hrvatskoj koje je pohađalo više od 800 polaznica i polaznika. Uočili smo izniman porast poduzetničkih aktivnosti nakon naših edukacija, ali i profitabilnost istih što je izravan učinak ove aktivnosti koju nastavljamo i u 2018. Također smo tiskali i prvi vodič za uspjeh u poduzetništvu jugoistočne Europe „Ne posustani, ne odustani!“, prihod od prodaje koji ide u cijelosti za edukaciju budućih poduzetnica diljem Hrvatske. Iznimno radnim tempom nastavljamo i u 2018. s jednim ciljem – što jačim položajem žena u poduzetništvu, ali i u hrvatskom društvu općenito i to pod geslom „Ne posustani, ne odustani!“ – ocijenila je Sanela Dropulić, osnivačica i direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra u povodu našeg drugog rođendana.

Aktivnosti i sadržaje Virtualnog ženskog poduzetničkog centra iznimno konstruktivno su prihvatile poduzetnice i poduzetnici diljem Hrvatske, ali i svi oni koji se žele baviti poduzetničkim aktivnostima. Raduje i suradnja s brojim kolegicama i kolegama u regiji što svjedoči o želji uzajamnih aktivnosti na jačanju poduzetništva bez granica u ovom dijelu Europe.

Podijeli

Odgovori

Top