Rotary Club Zagreb Metropolitan i LAJNAP Comedy za najbolje

Rotary Club Zagreb Metropolitan u nedjelju 18. studenoga 2018. organizira humanitarnu večer “Najbolji za najbolje”  na kojoj će u KD “Vatroslav Lisinski” nastupiti popularni stand-up kolektiv “LAJNAP Comedy”, koji čine Aleks Curać ŠarićTomislav KozačinskiVlatko ŠtamparSaša Turković i Goran Vugrinec. Prihodom od ulaznica ove večeri najjačih fora financirat će se stipendiranje školaraca i studenata slabijeg imovinskog statusa i deficitarnih zanimanja u Hrvatskoj.

Razgovarali smo s Dijanom Najjar, Predsjednicom Rotary Cluba Zagreb Metropolitan.

Rotarijanstvo u Hrvatskoj slavi 90 godina – predstavite ga našim čitateljima – koji su su ciljevi, kako djeluje, koje su aktivnosti vašeg Zagreb Metropolitan kluba?

U jednoj rečenici, Rotary je međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima,  cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu. Rotary klub Zagreb Metropolitan mladi je klub koji iza sebe ima već nekoliko uspješnih projekata, a upravo će humanitarni stand up u Lisinskom biti naš najveći projekt do sada i posebno nam je drago što je to upravo uoči 90-te obljetnice rotarijanstva u Hrvatskoj. Organiziramo različite projekte, no ono su gotovo uvijek uglavnom usmjereni upravo na mlade i njihovu edukaciju.

Upravo zato ovu veliku obljetnicu odlučili ste sredinom studenog obilježiti Humanitarim nastupom Lajnap Comedy grupe u Lisinskom. Kako ste došli na tu ideju? Zašto baš stand-up večer?

S članovima Lajnap Comedy grupe već smo imali lijepu i uspješnu suradnju koju smo željeli ponoviti. Vežu nas želja da činimo dobro i stand-up komedija, a takav spoj može imati samo lijep završetak. Zašto baš stand-up? Ima li ljepšeg od toga da mladi djeluju za mlade, da omogućimo bezbrižno školovanje vrijednim i marljivim studentima i školarcima, a da se pritom dobro zabavimo i nasmijemo do suza?

Ulaznice za njihove nastupe vrlo brzo se rasprodaju te se traži karta više, kako osigurati ulaznice?

U želji da osiguramo što veći broj stipendija, svakodnevno, i po nekoliko puta, pratimo prodaju ulaznica i neopisivo smo sretni kada vidimo kojom brzinom ulaznice nestaju. Nema ih još puno, stoga ulaznicu možete osigurati tako da još danas posjetite www.lisinski.hr i kupite ju online. Garantiramo da nećete požaliti.

Cilj ove večeri je humanitaran – prihod od ulaznica ide za stipendije mladih učenika i studenata – kakav je način stipendiranja?

Tako je. Cilj nam je osigurati što veći broj godišnjih stipendija. Ukupan iznos stipendije je 10.000 kn po osobi, odnosno 1000 kn mjesečno za period od 10 mjeseci.

Sve više mladih odlazi iz Hrvatske, što je potrebno učiniti za promjenu stanja?

Teško je reći što je točno potrebno, ali mi smo pokušali barem malim korakom tome doskočiti, iako je, naravno, potrebno i mnogo više od toga. Fokusiramo se na deficitarna zanimanja u hrvatskoj, a pri tome će se kao smjernica uzeti posljednje preporuke HZZ-a o obrazovnim programima u kojima treba povećati broj upisanih i stipendiranih učenika ili studenata.

Kako i gdje se mogu prijaviti mladi za natječaj? Koji su kriteriji?

Učenike ii studente biramo na temelju predefiniranih kriterija. U obzir će se uzeti

i socijalni status i izvrsnost te će se fokusirati na deficitarna zanimanja u Hrvatskoj. Natječaj će biti objavljen nakon što utvrdimo prikupljeni iznos, kako bismo jasno mogli definirati broj stipendija koje će se dodijeliti.

Kako surađujete s poslovnim sektorom, mogu li se tvrtke javiti za sponzorstva/donacije i suradnje?

Nikad nije kasno za učiniti nešto dobro i nama je svaka pomoć i više nego dobrodošla. Moramo iskoristiti ovu priliku kako bismo se zahvalili našim sponzorima koji su prepoznali ovaj projekt i pomogli nam u organizaciji. Stoga jedno veliko hvala Jamnica (Sky Cola), Hrvatska poštanska banka, Jadran čarape, Yellow Submarine,
Jacuzzi i Dentum.

 

Podijeli

Odgovori

Top