Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Energetika

RWE počeo s opskrbom kućanstava plinom

Prvi put u povijesti hrvatski građani od jučer mogu slobodno odabrati novog opskrbljivača plinom za svoje kućanstvo! Naime, tvrtka RWE Plin danas je i službeno krenula s opskrbom hrvatskih kućanstva plinom. Ponuda je dostupna svim kućanstvima u Hrvatskoj, bez obzira kojeg opskrbljivača plinom trenutno imaju i na čiju su distribucijsku mrežu spojeni. Kućanstva će prelaskom na RWE Plin uštedjeti oko pet posto na svojim računima, a ako s RWE-om ugovore opskrbu oba energenta (struja i plin), prosječno će uštedjeti i do dva mjesečna računa godišnje.

RWE je od danas jedina tvrtka u Hrvatskoj koja pruža jedinstvenu uslugu opskrbe plinom i električnom energijom svim kategorijama korisnika! Prošle smo godine ušli u opskrbu plinom za poslovne korisnike te smo u vrlo kratkom roku došli do tisuću poslovnih korisnika. Sretni smo i ponosni što danas – prvi u Hrvatskoj – ulazimo i u opskrbu kućanstava plinom. Iskustvo koje smo stekli u opskrbi električnom energijom više od 110 tisuća hrvatskih kućanstava i tvrtki te 23 milijuna korisnika opskrbe električnom energijom i  plinom  u 12 europskih zemalja, omogućit će nam da svim naši korisnicima donesemo konkretnu uštedu u opskrbi ovim energentima“, istaknuo je na konferenciji za novinare Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Plina i RWE Energije te dodaje da njemački RWE godišnje isporuči tisuću puta veće količina plina nego što cijela Hrvatska godišnje potroši te je, samim time, sigurnost opskrbe u potpunosti zajamčena.

Miliša očekuje da će RWE Plin u prve tri godine zauzeti oko 10 posto hrvatskog tržišta opskrbe plinom. Kako kaže, na hrvatskom tržištu trenutno djeluju čak 34 opskrbljivača u obvezi javne usluge, koji plinom opskrbljuju kućanstva. „Potpuna liberalizacija tržišta plina, ukidanje monopola i davanje prava izbora građanima, nužno će u bliskoj budućnosti dovesti do konsolidacije tržišta te je moje očekivanje da će se tržišna utakmica za nekoliko godina svesti na 3-5 velikih igrača. RWE je u potpunosti spreman odgovoriti na sve izazove“, poručio je još Zoran Miliša.

Kako pojašnjavaju u RWE-u, moguće uštede za korisnike su značajne. Ukupna potrošnja plina u kućanstvima u Hrvatskoj iznosi oko oko 6 teravatsati (TWh). Ako bi, teoretski, sva kućanstva u Hrvatskoj prešla na RWE-ovu opskrbu plinom, uštedjeli bi ukupno 57 milijuna kuna godišnje.

Prosječno kućanstvo će na opskrbi plinom, ako odabere RWE, uštedjeti oko pet posto na svojim računima, dok su uštede u kombinaciji s opskrbom električnom energijom te paketima proizvoda za uštedu energije i dvostruko veće. Proces prelaska na novog opskrbljivača za krajnjeg korisnika je iznimno jednostavan, pri čemu nema nikakvih prekida u procesu opskrbe plinom, a sigurnost opskrbe u potpunosti je zajamčena.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.