Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

RWE u 2013. poslovao s gubitkom, prvi puta u više od 60 godina

Njemački dobavljač energije RWE izvijestio je u utorak da je u 2013. godini poslovao s gubitkom, prvi puta u više od 60 godina, zbog krize u konvencionalnoj proizvodnji električne energije.

Njemački dobavljač energije RWE izvijestio je u utorak da je u 2013. godini poslovao s gubitkom, prvi puta u više od 60 godina, zbog krize u konvencionalnoj proizvodnji električne energije.

Zbog otpisa vrijednosti konvencionalnih elektrana kompanija je u 2013. zabilježila neto gubitak od 2,8 milijardi eura.

“Razlog su gubici na otpisima u visini nekih 4,8 milijardi eura, koje smo morali priznati za cijelu godinu, uglavnom vezano za naše elektrane“, navodi se u priopćenju.

Teško stanje sa zaradom u sektoru konvencionalne proizvodnje električne energije u Europi jasno se ogleda u našim prošlogodišnjim rezultatima u prošloj godini, poručuju iz RWE-a.

Njemačkog dobavljača teško pogađa energetska tranzicija u Europi. Njegovo poslovanje s fosilnim gorivima bilježi gubitke pa su prisiljeni ukidati radna mjesta.

Operativna dobit smanjila se u prošloj godini 8,3 posto, na 5,881 milijardu eura, dok su prihodi porasli 1,6 posto, na 54,07 milijardi eura.

Iz RWE-a su upozorili da u ovoj godini očekuju daljnje pogoršanje poslovnih rezultata.

“Kao što je priopćeno u studenom 2013., očekujemo daljnje značajno smanjenje dobiti u 2014.”, ističe se u priopćenju.

OČekuju tako operativnu dobit u rasponu od 4,5 do 4,9 milijardi eura.

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

Prepoznat je trud koji NEXE d.d. do sada ulaže u područjima jačanja kapaciteta upravljanja ljudima, upravljanju učinkom i odnosu prema zaposlenicima.

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Ekonomija

Nositelji certifikata NEblokirani (www.neblokirani.hr) imaju više od 99,5% vjerojatnosti da neće ući u značajne probleme u plaćanju svojih obveza u razdoblju od godinu dana.

Lifestyle

Nije uvijek lako uočiti lažljivca. Dok neke ponekad riječi i maniri odaju, drugi govore izmišljotine s uznemirujućom lakoćom.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.