Sarajevo je domaćin 48. IFTDO globalne konferencije

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine će od 24. do 26. lipnja 2019. godine u hotelu “Hills” biti domaćin 48. IFTDO globalne konferencije na temu: „Razvoj ljudskih resursa u eri digitalne transformacije“.

IFTDO (International Federation of Training and Development Organisation) je osnovana 1972. godine u Ženevi u Švicarskoj s ciljem da se razvije i održi globalna mreža posvećena prepoznavanju, razvoju i prijenosu znanja, vještina i tehnologija kako bi se unaprijedili osobni rast, efikasnost ljudskog rada, produktivnost i održivi razvoj.

Prema riječima Jasne Korde, direktorice kompanije Origin Europe, organizatora konferencije u Sarajevu, cilj ove konferencije je naglasiti značaj digitalnog utjecaja na kompanije, koji je doveo do evolucije u funkcioniranju i razvoju ljudskih resursa, ali i da se naglasi utjecaj i rastuća uloga digitalne transformacije na globalno konkurentne kompanije u kojima su ljudi ostali ključni element.

Jasna Korda

„Tehnologija je promijenila način na koji međusobno vršimo interakciju, a IFTDO konferencija je idealna platforma za razmjenu najboljih poslovnih praksi i za umrežavanje s ključnim individuama i to s područja Zapadnog Balkana i drugih država“, naglasila je Korda.

Konferencija u trajanju od tri dana će okupiti preko 400 sudionika iz više od 50 zemalja svijeta. Svi sudionici će imati priliku prvog dana konferencije sudjelovati na radionicama na kojima će se govoriti o implementaciji digitalne transformacije u organizacijama. Drugog i trećeg dana fokus rada bit će usmjeren na teme o značaju digitalne transformacije, nadarenoj radnoj snazi koja je neophodna za ostvarivanje poslovnih ciljeva, kako iskoristiti kreativne umove i inovativna sredstava za postizanje uspjeha te na koji način implementiranje razvoja ljudskih resursa zahtijeva stvaranje kompetentnih i odlučnih lidera.

Prisutni sudionici na konferenciji će biti u prilici razmijeniti svoja iskustva i čuti izlaganja 20 stručnjaka koji dolaze iz 16 zemalja. Sve dodatne informacije o konferenciji zainteresirani mogu pronaći na web stranici https://www.origineuro.com/

Podijeli

Odgovori

Top