Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Pravo

Savjet američke konzultantice Ide Abbott:„Izgradnji karijere u pravnoj struci potrebno je pristupiti strateški!“

Ida Abbott američka je konzultantica koja se, nakon dugogodišnje karijere u međunarodnoj tvrtki, specijalizirala za pružanje podrške pravnicima u izazovnim fazama razvoja karijere.

Ida Abbott američka je konzultantica koja se, nakon dugogodišnje karijere u međunarodnoj tvrtki, specijalizirala za pružanje podrške pravnicima u izazovnim fazama razvoja karijere. Više od četiri desetljeća djeluje kao pravnica i savjetnica na vodećim pozicijama u odvjetničkim komorama, ženskim organizacijama i međunarodnim profesionalnim udruženjima u SAD-u. Autorica je nekoliko knjiga, uključujući Retirement by Design koju je Wall Street Journal 2020. uvrstio među šest najvažnijih knjiga u Americi na temu starenja i umirovljenja.

Na poziv Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća (CEPOR) Ida Abbott održala je u utorak, 30.03. u večernjim satima webinar pod nazivom „Strateško planiranje karijere – Vaš ključ uspjeha“ namijenjen budućim i mladim pravnicima. Webinar je prvi od dva webinara koji se održava u okviru projekta pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu čiji je cilj promocija poduzetničkog načina razmišljanja među pravnicima, temeljem dobre prakse SAD-a u tom području.

O ideji za iniciranje ovog projekta voditeljica projekta dr.sc. Ružica Šimić Banović, izvanredna profesorica sa zagrebačkog Pravnog fakulteta kaže: “Ovi webinari inspirirani su razgovorima s bivšim studentima, dominantno demonstratorima, koji često ističu teme i vještine koje smatraju nedovoljno zastupljenim u formalnom obrazovanju, a potrebne su im na tržištu rada. Kolege s iskustvom poslijediplomskog studija na Zapadu prepoznali su vrijednost sveučilišnih aktivnosti usmjerenih na kontinuirano proaktivno djelovanje u pripremi i razvoju karijere. Zato nas veseli da je Veleposlanstvo SAD-a prepoznalo ovu inicijativu, a prema broju prijavljenih vidimo da je tema pogođena!”

Tijekom prvog webinara bilo je govora o strateškom pristupu izgradnji karijere, postavljanju ciljeva, prepoznavanju prilika te važnim faktorima za karijeru kao što su ugled, profesionalna etika, integritet, pronalazak mentora, izgradnja povjerenja s klijentima i razvoj mreže profesionalnih kontakta.

Na početku webinara Ida Abbott naglasila je sljedeće: „Svaki pravnik priželjkuje karijeru koja je zanimljiva, te prepoznata kao važna i cijenjena. Ali vizija o tome kako bi ta karijera trebala izgledati osobna je i jedinstvena. Cilj webinara je pomoći mladim pravnicima donijeti odluku o izboru najbolje karijere za njih osobno te dati savjete o tome kako strateški razmišljati i djelovati u cilju realizacije odabranog karijernog puta.“

O važnosti dodatnog obrazovanja i osobnog razvoja u pravnoj struci govori i interes koji su pobudile radionice Ide Abbott. Na prvom webinaru sudjelovalo je gotovo 300 mladih pravnika iz Hrvatske, ali i šire regije (Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije).

Drugi webinar Ide Abbott održat će se u utorak, 13.04. od 18 do 20 sati na temu mentorstva. Sukladno temi, webinar je namijenjen odvjetnicima u zrelijoj fazi razvoja karijere koji su (ili će biti) u prilici mentorirati rad mlađih kolega. Radi se, također, o znanjima i vještinama koja nisu (u dovoljnoj mjeri) zastupljena tijekom formalnog obrazovanja, pa se i na tom webinaru očekuje velik odaziv. Prijave na webinar zaprimaju se do 9.04. preko web stranice CEPOR-a: www.cepor.hr. Sudjelovanje na webinarima ne naplaćuje se, zahvaljujući pokroviteljstvu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.