Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Pravo

Savjet američke konzultantice Ide Abbott:„Izgradnji karijere u pravnoj struci potrebno je pristupiti strateški!“

Ida Abbott američka je konzultantica koja se, nakon dugogodišnje karijere u međunarodnoj tvrtki, specijalizirala za pružanje podrške pravnicima u izazovnim fazama razvoja karijere.

Ida Abbott američka je konzultantica koja se, nakon dugogodišnje karijere u međunarodnoj tvrtki, specijalizirala za pružanje podrške pravnicima u izazovnim fazama razvoja karijere. Više od četiri desetljeća djeluje kao pravnica i savjetnica na vodećim pozicijama u odvjetničkim komorama, ženskim organizacijama i međunarodnim profesionalnim udruženjima u SAD-u. Autorica je nekoliko knjiga, uključujući Retirement by Design koju je Wall Street Journal 2020. uvrstio među šest najvažnijih knjiga u Americi na temu starenja i umirovljenja.

Na poziv Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća (CEPOR) Ida Abbott održala je u utorak, 30.03. u večernjim satima webinar pod nazivom „Strateško planiranje karijere – Vaš ključ uspjeha“ namijenjen budućim i mladim pravnicima. Webinar je prvi od dva webinara koji se održava u okviru projekta pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu čiji je cilj promocija poduzetničkog načina razmišljanja među pravnicima, temeljem dobre prakse SAD-a u tom području.

O ideji za iniciranje ovog projekta voditeljica projekta dr.sc. Ružica Šimić Banović, izvanredna profesorica sa zagrebačkog Pravnog fakulteta kaže: “Ovi webinari inspirirani su razgovorima s bivšim studentima, dominantno demonstratorima, koji često ističu teme i vještine koje smatraju nedovoljno zastupljenim u formalnom obrazovanju, a potrebne su im na tržištu rada. Kolege s iskustvom poslijediplomskog studija na Zapadu prepoznali su vrijednost sveučilišnih aktivnosti usmjerenih na kontinuirano proaktivno djelovanje u pripremi i razvoju karijere. Zato nas veseli da je Veleposlanstvo SAD-a prepoznalo ovu inicijativu, a prema broju prijavljenih vidimo da je tema pogođena!”

Tijekom prvog webinara bilo je govora o strateškom pristupu izgradnji karijere, postavljanju ciljeva, prepoznavanju prilika te važnim faktorima za karijeru kao što su ugled, profesionalna etika, integritet, pronalazak mentora, izgradnja povjerenja s klijentima i razvoj mreže profesionalnih kontakta.

Na početku webinara Ida Abbott naglasila je sljedeće: „Svaki pravnik priželjkuje karijeru koja je zanimljiva, te prepoznata kao važna i cijenjena. Ali vizija o tome kako bi ta karijera trebala izgledati osobna je i jedinstvena. Cilj webinara je pomoći mladim pravnicima donijeti odluku o izboru najbolje karijere za njih osobno te dati savjete o tome kako strateški razmišljati i djelovati u cilju realizacije odabranog karijernog puta.“

O važnosti dodatnog obrazovanja i osobnog razvoja u pravnoj struci govori i interes koji su pobudile radionice Ide Abbott. Na prvom webinaru sudjelovalo je gotovo 300 mladih pravnika iz Hrvatske, ali i šire regije (Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije).

Drugi webinar Ide Abbott održat će se u utorak, 13.04. od 18 do 20 sati na temu mentorstva. Sukladno temi, webinar je namijenjen odvjetnicima u zrelijoj fazi razvoja karijere koji su (ili će biti) u prilici mentorirati rad mlađih kolega. Radi se, također, o znanjima i vještinama koja nisu (u dovoljnoj mjeri) zastupljena tijekom formalnog obrazovanja, pa se i na tom webinaru očekuje velik odaziv. Prijave na webinar zaprimaju se do 9.04. preko web stranice CEPOR-a: www.cepor.hr. Sudjelovanje na webinarima ne naplaćuje se, zahvaljujući pokroviteljstvu Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.