Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Savjeti za preinake u uredu

Udoban i funkcionalan ured stvara ugodnu radnu atmosferu.

Udoban i funkcionalan ured stvara ugodnu radnu atmosferu. To treba biti inspirativno mjesto za rad u kojem će se zaposlenici osjećati sigurno. Ured ujedno treba djelovati poticajno na motivaciju za rad.

Imate li mogućnosti kod svojeg poslodavca utjecati na izgled uredske prostorije, evo nekoliko prijedloga za plodonosan rad. Iste stvari možete napraviti i u svome homeofficeu!

ZIDOVI

Ako radno mjesto mora izgledati ozbiljno, bolje je zidove obojiti u sivu boju, nego bijelu koja na radnike može imati depresivan učinak. Svjetlo-sive nijanse donijet će kompromis i ravnotežu u prostor, a i dalje će djelovati dovoljno službeno.

Upotrijebite kontrast svijetlih i tamnih boja za zidove i namještaj, kako biste osigurali ravnotežu yin i yang elemenata. Isto možete postići kombinacijom glatkih i hrapavih površina te svilenkastih i grubljih tekstura tkanina za zavjese.

MJESTO ZA SJEDENJE

Izaberite mjesto za rad u dijelu ureda koji vam pruža potpuni pregled nad cijelom sobom i svim aktivnostima jer ćete se tako osjećati samopouzdanije. Idealno je sjediti leđima okrenutim zidu ili u uglu sobe. Izbjegavajte smjestiti se izravno nasuprot vratima zbog previše snažne ulazne energije. Izvrstan položaj za sjedenje je dijagonalno u odnosu na vrata prostorije.

Nemojte sjediti licem okrenuti prema ormaru, hodniku, stepenicama, spremištu, dizalu, zahodu ili bilo kojoj drugoj pomoćnoj prostoriji.

STOL

Uvijek dajte prednost drvenom stolu. Stakleni stol je loš izbor, simbolizira manjak podrške te uzrokuje nepovjerenje i neomiljenost.

Radni stol držite urednim, sve suvišno i nepotrebno redovito bacajte u smeće te ispred stola ostavite dovoljno praznog prostora.

STOLICA

Zaposlenici veliku većinu radnog vremena provode sjedeći za radnim stolom te će se jeftinije i nekvalitetne radne stolice brzo uništiti. Uredska stolica neka bude čvrsta, prostrana i udobna. Osim toga, neudobni stolci mogu uzrokovati bolove u leđima, što dalje za sobom povlači nedovoljnu koncentraciju i slabiju profitabilnost zaposlenika. Radne stolice zato moraju imati naslon te biti dovoljno stabilne.

NOVAC

Blagajne i računala koja se koriste za financijske programe postavite na jugoistočnu stranu. Novac je najbolje pohraniti u zapadnom ili sjeverozapadnom dijelu ureda.

UKRASI

Ne postavljajte ogledalo u ured jer odražava potencijalnu negativnu energiju klijenata.

Riješite se fotografija ili slika koje asociraju na nasilje ili vam pobuđuju strah jer će vas agresivni motivi učiniti ranjivima. Važno je da se okružite privatnim detaljima koji će vas smiriti i oraspoložiti u trenucima stresa i umora.

BILJKE

Zelene biljke su poželjne, osim onih s oštrim, uskim lišćem i kaktusa.

DOKUMENTACIJA

Ne zanemarujte poslovnu dokumentaciju, vodite je na pravilan način i čuvajte uredno svrstanu jer predstavlja prošlost, sadašnjost i budućnost poslovanja.

S obzirom na to da većina ljudi mnogo vremena provodi na poslu, poštujući i primjenjujući ova pravila moguće je znatno olakšati radni dan i unaprijediti karijeru.

Vodeće svjetske tvrtke ih, također, često koriste u uređenju svojih interijera.

Izvor: atma.hr

Pročitajte još:

Lifestyle

Što učiniti ako ste na radnom mjestu okruženi ljudima koji su skloniji negativnim tračevima? Što ako ste meta upravo vi?

Novosti

Biti omiljen je moćan alat, i svi bi ga trebali razviti na poslu.

Lifestyle

Za one koji traže dodatne razloge za izbjegavanje povratka u ured istraživači su otkrili mjesta prepuna bakterija i ostalih nečistoća na radnom mjestu.

Lifestyle

Samo tri vježbe usred radnog vremena dovoljne su da izdržite naporan dan.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.