Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Savjeti za uređenje garsonijere

Jedan od većih izazova kod uređenja interijera, bilo vlasnika nekretnine, ili pak profesionalaca jest uređenje garsonijere.

Jedan od većih izazova kod uređenja interijera, bilo vlasnika nekretnine, ili pak profesionalaca jest uređenje garsonijere. Kako u malom prostoru, u kojem je vaša kvadratura ograničena, smjestiti sve potrebno za svakodnevni život, a da pritom ispunimo estetske zahtjeve, i ono najvažnije, ugodnost vlastitog doma? Pitanja su to s kojima se svatko tko prihvati takvu vrstu izazova susreće.

Kako iskoristiti tlocrt

Pri samom početku bilo bi poželjno pripremiti tlocrt garsonijere kako biste na papiru uvidjeli koje su vaše mogućnosti s kreiranjem pregrada, rasporeda namještaja, eventualnog rušenja pojedinih zidova. Trik koji vaš prostor čini većim svakako je open space. Garsonijera će djelovati prostrano ako imate mogućnost kreiranja otvorenog prostora.
Ako ste među onima koji inzistiraju na pregradama, doskočite im pametnim rješenjem: kliznim zidovima, paravanima ili pregradama u obliku polica koje ćete vješto iskoristiti za odlaganje. Odvajanje pojedinih prostorija možete učiniti i promjenom boje pojedinog prostora. Pa ćete tako, primjerice, odvojiti prostor kuhinje od prostora dnevnog boravka bez pregrada, i velikih promjena.

Pregrade se najčešće koriste za odvajanje spavaće sobe, odnosno kreveta od ostatka prostora. Možete upotrijebiti zastor, staklene panele, već spomenute police ili neki drugi komad namještaja mudro iskoristite kao pregradu.

Odabir boja

Odaberite svjetlije boje za zidove i namještaj. Poigrajte se bojama. Nije nužno da su vaši zidovi bijele boje. Pregledajte palete boja, dodajte kontrast, pojedinim linijama i tonovima izdužite prostor, povećajte svjetlost vašeg stana.

Također, svi znamo kako prugice djeluju na odjeći, kako izdužuju i proširuju našu figuru. Isto to čine i prostoru. Ako na zid postavite vodoravne pruge vaša će se prostorija vizualno čini dubljom, a ako se odlučite za okomite dobit ćete na visini prostora.

Za one koji nisu skloni tolikom intenzitetu boja rješenje je u detaljima. Razmislite o prugastom tepihu, ili parketu kako biste doskočili izazovu.

Ušteda prostora

Ako imate balkon, ili loggiu, koju možete zatvoriti te si stvoriti dodatan prostor koji vam je potrebniji, također dobivate dodatne kvadrate koje prema potrebi možete pretvoriti u radni prostor, ili eventualno još jednu sobu ako ima dovoljno prostora. Ali, opet pripazite na svjetlost vašeg stana.

Moderna rješenja danas nam nude niz mogućnosti, pa se tako mnogi namještaj može sasvim transformirati. Viseći kreveti, police umjesto zidova, walk in kupaona s toaletom, jedna su od rješenja.
Isto tako, izrada namještaja po mjeri za mnoge je idealno rješenje jer je prostor mnogo funkcionalniji ako je rađen točno po vašoj želji – tko bolje od vas samih zna što želite.

Razmislite što biste voljeli napraviti od svog prostora, kakav ukus imate, koje su vaše materijalne i konstruktivne mogućnosti, te se po svojoj želji upustite u promjenu vašeg životnog prostora.

Autor: Webgradnja.hr


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.