Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Sberbank donosi novu dimenziju poslovanja u bankarskom sustavu [VIDEO]

Riječ je o banci koja posluje već 170 godina, ostvaruje 47% ukupnih prihoda banaka u Rusiji i koja je samo lani ostvarila neto dobit od 10 milijardi dolara.

Riječ je o banci koja posluje već 170 godina, ostvaruje 47% ukupnih prihoda banaka u Rusiji i koja je samo lani ostvarila neto dobit od 10 milijardi dolara.

Hrvatski bankarski sustav više nikad neće biti kao što je bio. Od sada nove standarde poslovanja s klijentima u Hrvatskoj ali i u ovom dijelu Europe postavlja ruska Sberbank, novi veliki igrač na našem tržištu. Riječ je o velikoj i moćnoj banci koja je lani proslavila 170 godina postojanja, banci koja na ruskom tržištu ostvaruje 47 % ukupnog prihoda svih ruskih banaka i koja je samo lani ostvarila prihod od 10 milijardi dolara.

Na hrvstako tržište i tržište srednje i istočne Europe ulazi zajedno s Volksbank International (VBI), bankom koju su Rusi nedavno kupili.

Ulaganje u tehnologije, ljudske resurse i turizam

“U Hrvatskoj i u regiji želimo ulagati u nove tehnologije i u razvoj ljudskih resursa”, poručio je Sergej Gorkov, zamjenik predsjednika Uprave Sberbank.

[infopunkt 4333 8]

Cilj je, napomenuo je Gorkov, od Sberbank stvoriti globalno kompetitivnog igrača i to u samo pet godina. Pri tome će se koncentrirati na pet strateških tema: fokusiranje na klijenta, industrijsku revoluciju, “Lean Sigmu” kao nit vodilju u upravljanju bankom, velika ulaganja u kadrove, diverzifikaciju i van granica Rusije.

U Hrvatskoj banka planira ulagati u turizam. Dolazak sve većeg broja ruskih turista podiže svijest o ozbiljnijem ulaganju u turistički biznis, ali i korporativni. Samo lani je ova banka poslovala u četiri zemlje izvan Rusije, ove godine u čak 18.

[infopunkt 4333 9]

Na novinarski upit o mogućnosti kupovine Hrvatske poštanske banke, Gorkov je ostao neodređen –  mogućnost postoji, no banka je sada fokusirana na izgradnju baze, a o konkretnim planovima govorit će u srpnju ove godine.  Isto je i sa osiguravajućim kućama, konkretno mogućnosti kupnje Croatia osiguranja. “Za sada smo otvoreni za suradnju s osiguravateljima, posebno na natječajima”, poručio je Gorkov.

Cilj su veliki korporativni klijenti

O akviziciji VBI-ja govorio je Friedhelm Boschert, predsjednik Uprave VBI AG.

“Regija predstavlja ključno strateško tržište za daljnji rast Sberbank, tim više jer ovdje prepoznajemo veliki potencijal za sinergiju i daljnji rast. Usto, Volksbank je izvrsna prilika za izgradnju platforme za pozicioniranje na tržištima regije. VBI je ovdje još od 1991., imamo pristup tržištu i iskustvo, no do sada nismo imali i veličinu. Sada se to mijenja. Cilj nam je postati relevantan igrač uz dobru profitabilnost.

“VBI je na 9. mjestu rang liste banaka po aktivi. Jedina smo međunarodna platforma u regiji koja je prisutna u devet država srednje i istočne Europe, a s novim, snažnim vlasnikom ući ćemo na u područje poslovanja gdje nismo bili prisutni. Cilj u 2012. godini su nam veliki korporativni klijenti, jer do sada smo radili s malim i srednjim poduzetništvom”, rekla je predsjednica Uprave Volksbank d.d. Hrvatska Andrea Kovacs-Wöhry.

Sberbank je u 2011. godini ostvarila 10 milijardi $ neto dobiti, ima 70 milijuna klijenata fizičkih osoba u Rusiji i zemljama ZND-a (Rusija ima 142 milijuna stanovnika) i 1,5 milijuna klijenata-poslovnih subjekata. Dnevno daje usluge za pet milijuna klijenata, ima 29 milijuna registriranih “Sberbank Online” korisnika, a godišnje ostvari milijardu transakcija za klijente fizičke osobe. Jednostavno rečeno, to je najveća banka u Ruskoj Federaciji i Zajednici neovisnih država s aktivnom i udjelom u kapitalu koji prelaze četvrtinu ukupnog ruskog bankarskog sustava.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.