Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sberbanka će financirati hrvatski izvoz u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a

Nakon što je u veljači prošle godine u akviziciji teškoj 505 milijuna eura preuzela austrijski VBI, ruska najveća banka Sberbank kročila je i na hrvatsko tržište.

Nakon što je u veljači prošle godine u akviziciji teškoj 505 milijuna eura preuzela austrijski VBI, ruska najveća banka Sberbank kročila je i na hrvatsko tržište.

Predsjednica Uprave dojučerašnjeg Volksbanka, a danas Sberbanka Hrvatske Andrea Kovacs-Wöhry u razgovoru za Lider iznosi planove i očekivanja novog vlasnika, koji do kraja 2014. čak do sedam posto ukupne dobiti planira ostvariti iz međunarodnog poslovanja. U trenutačno devetoj na listi najvećih banaka u Hrvatskoj prije svega će se orijentirati na jačanje poslovanja s velikim korporacijama, a mogućnost širenja u regiji, poput onog preuzimanjem poslovnica Hypo banke, zasad ne planiraju.

Kovacs ističe kako Sberbank prije svega zanima financiranje izvoza.

-Velika niša upravo je u financiranju poslovanja na ruskom i tržištu zemalja bivšega SSSR-a, na to nijedna bankarska grupacija u Hrvatskoj nije fokusirana, ali zanima nas i investicijsko bankarstvo kao i novi oblici prodajnih kanala i veća dostupnost na tržištu.- kazala je Kovacs za novi broj Lidera.

Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Sukob Rusije i Ukrajine izazvao je promjene na financijskim tržištima i drastično povećao neizvjesnost o oporavku globalnog gospodarstva.

Lifestyle

U vremenima potresa i koronavirusa, nikada nije bilo teže poslati poruku optimizma i zajedništva. Djelatnici Sberbanka zasukali su rukave i odlučili to napraviti plesom.

Novosti

Certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, osmi je put dodijeljen banci Sberbank prilikom svečanog uručenja održanog u prostorijama Banke.

Ekonomija

Na svečanoj proslavi 10 godina projekta certifikat Poslodavac Partner uručena su posebna priznanja „10 godina Poslodavac Partner“ tvrtkama koje deset godina kontinuirano kroz godišnje...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.