Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sberbanka će financirati hrvatski izvoz u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a

Nakon što je u veljači prošle godine u akviziciji teškoj 505 milijuna eura preuzela austrijski VBI, ruska najveća banka Sberbank kročila je i na hrvatsko tržište.

Nakon što je u veljači prošle godine u akviziciji teškoj 505 milijuna eura preuzela austrijski VBI, ruska najveća banka Sberbank kročila je i na hrvatsko tržište.

Predsjednica Uprave dojučerašnjeg Volksbanka, a danas Sberbanka Hrvatske Andrea Kovacs-Wöhry u razgovoru za Lider iznosi planove i očekivanja novog vlasnika, koji do kraja 2014. čak do sedam posto ukupne dobiti planira ostvariti iz međunarodnog poslovanja. U trenutačno devetoj na listi najvećih banaka u Hrvatskoj prije svega će se orijentirati na jačanje poslovanja s velikim korporacijama, a mogućnost širenja u regiji, poput onog preuzimanjem poslovnica Hypo banke, zasad ne planiraju.

Kovacs ističe kako Sberbank prije svega zanima financiranje izvoza.

-Velika niša upravo je u financiranju poslovanja na ruskom i tržištu zemalja bivšega SSSR-a, na to nijedna bankarska grupacija u Hrvatskoj nije fokusirana, ali zanima nas i investicijsko bankarstvo kao i novi oblici prodajnih kanala i veća dostupnost na tržištu.- kazala je Kovacs za novi broj Lidera.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.