Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Šeksov „oprost“ ne razumije nitko – priprema li se HDZ tražiti oprost za učinjeno?

Priprema li se HDZ na traženje oprosta od nacije? Što je zapravo htio poručiti potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks izjavom u intervjuu Novoj TV „kako bi hrvatska politika trebala priznati pogreške, ali na određen način tražiti od nacije i oprost zbog nebudnosti i nečinjenja“?

Priprema li se HDZ na traženje oprosta od nacije? Što je zapravo htio poručiti potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks izjavom u intervjuu Novoj TV „kako bi hrvatska politika trebala priznati pogreške, ali na određen način tražiti od nacije i oprost zbog nebudnosti i nečinjenja“?

Pitaju se to ovih dana Šeksovi stranački kolege jer, čini se, nikome nije posve jasno o čemu je tu riječ. Uglavnom, Šeks je mnoge političare ostavio u čudu, zatečenima. Tako potpredsjednik Vlade i zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović kaže kako mu Šeksova izjava nije jasna, pa je i ne može komentirati.

Svi pričaju o Šeksu

HDZ-ovac Ivan Jarnjak, pak, rekao nam je da je o Šeksovoj izjavi čuo, što valjda znači da je među HDZ-ovcima potpredsjednik Šeks ovih dana vrlo spominjana osoba. – Ali, reći ne mogu ništa, jer razgovor sa Šeksom nisam čuo „uživo“ pa ne znam u kojem je kontekstu nešto izrečeno – otklonio je Jarnjak daljnji razgovor.

Milorad Pupovac smatra suvišnim komentirati Šeksove riječi jer misli da je mnogo relevantnija izjava premijerke Kosor u kojoj je istakla da Hrvatska još nije dostigla razinu ljudskih prava kakvu bi gađani htjeli.

Šeksa nije razumio ni Andrija Hebrang, ali kaže: „I ja sam razočaran, ako je istina sve što se govori o određenim ljudima i njihovoj povezanosti s korupcijskim aferama. Razočaran, jer se govori o ljudima kojima sam vjerovao, koji su bili oko mene. Zašto bih se ja morao ispričati? To moraju učiniti oni koji su zlouporabili svoj položaj, koji su zlouporabili povjerenje naroda i glasove ljudi koje su dobili na izborima.“

Tko se mora ispričati?

– Ispričati se moraju oni koji su kazneno djelo počinili! Pa zar je kriva cijela obitelj ako se otkrije da je netko među njima kleptoman ili narkoman? Krivnja je individualna, a ne kolektivna. U pravnoj državi onaj tko je počinio krivično djelo ima svoje ime i prezime, a politizacija krivnje zapreka je za razvoj pravne države – ističe Hebrang i izražava vjeru da će Mladen Barišić istražiteljima reći sve što zna pa ćemo doznati kamo je i u koje svrhe išao novac.

– Pa zar bih se ja trebao ispričavati koji plaćam 550 kuna mjesečne članarine stranci, a u kampanji za parlamentarne izbore koristio sam se osobnim automobilom? – pita se Hebrang u nevjerici da Šeks govori o kolektivnom traženju oprosta zbog nečijeg kriminala.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.