Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Marketing i prodaja

Seminar – Sporazum o slobodnoj trgovini Kanada – EU (CETA)

pixabay.com

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Veleposlanstva Kanade u Republici Hrvatskoj 27. ožujka 2015. u 10 sati u Središnjici HGK, Rooseveltov trg 2, Zagreb, održati seminar Sporazum o slobodnoj trgovini Kanada – EU (CETA).

Cilj je seminara informirati sudionike o mogućnostima lakšeg poslovanja koje će uslijediti nakon stupanja na snagu sveobuhvatnog Sporazuma o slobodnoj trgovini između Kanade i EU. Olakšice za poslovanje očekuju se i za hrvatske tvrtke, i to u vidu smanjenja ili potpunog uklanjanja carina za pojedinu robu, a najznačajnije pozitivne promjene iznosa carina bit će za proizvode poput tekstila, obuće, namještaja te određenih prehrambenih proizvoda. Mogućnosti za lakšu suradnju bit će i u području javnih natječaja te investicija. Prezentaciju o Sporazumu i njegovoj primjeni održat će g. Steve Verheul, glavni pregovarač Kanade tijekom pregovora s EU.

S ciljem informiranja sudionika o praktičnim aspektima primjene Sporazuma u svakodnevnom poslovanju održat će se i panel rasprava na temu Očekivane prednosti i olakšice pri izvozu u Kanadu prilikom korištenja Sporazuma o slobodnoj trgovini CETA, na kojoj će predstavnici tvrtki iz pojedinih sektora predstaviti svoja dosadašnja iskustva u poslovanju s Kanadom te komentirati očekivane prednosti Sporazuma.

Ovim putem pozivamo Vas da sudjelujete na seminaru. Prijave za sudjelovanje obavljaju se elektronskom prijavom putem POVEZNICE do 26. ožujka 2015. do 14 sati, odnosno do popunjenja kapaciteta dvorane. Radni jezici seminara bit će hrvatski i engleski uz simultano prevođenje. Sudjelovanje na seminaru je besplatno.

Više informacija o seminaru i program možete preuzeti na sljedećem linku, a za sve dodatne informacije na raspolaganju Vam je Jelena Dumičić, stručna suradnica u Sektoru za međunarodne poslove (tel: 01/456-1774, e-mail: [email protected]).

Pročitajte još:

Edukacija

Pred punom Laubom održano je 3. izdanje međunarodne konferencije HGK „Podržimo održivo 2022: Zajedno za otporniju budućnost“.

Ekonomija

Veliki porast cijena građevinskog materijala i proizvoda stvorio je ozbiljne probleme na tržištu prošle godine.

Ekonomija

Goran Šaravanja, makroekonomski konzultant s bogatim iskustvom rada u velikim kompanijama poput Zagrebačke banke i INA-e, od 1. lipnja postaje novi glavni ekonomist Hrvatske...

Edukacija

Vaučere za obrazovanje moći će koristiti zaposlene i nezaposlene osobe koje zbog nedostatka vještina ne mogu pronaći zaposlenje ili im u nedostatku vještina prijeti...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.