Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Serija je ograničena na 2021 komad, rezervirajte svoj primjerak već danas

Ove godine, u nastavku serije investicijskih zlatnika s motivom optjecajnog kovanog novca, Hrvatska narodna banka izdaje Prigodni zlatni kovani novac Dvije kune, u ograničenoj seriji od 2021 komad.

Krajem 2020. godine mnogi su investitori i kolekcionari požurili kako bi na vrijeme osigurali svoj primjerak Prigodnog kovanog novca Zlatna kuna koji je izdala Hrvatska narodna banka. Izdanje jedne kune od zlata izazvalo je veliko zanimanje te je kovanica rasprodana u rekordnom roku.

Ove godine, u nastavku serije investicijskih zlatnika s motivom optjecajnog kovanog novca, Hrvatska narodna banka izdaje Prigodni zlatni kovani novac Dvije kune, u ograničenoj seriji od 2021 komad.

Prigodni zlatni kovani novac Dvije kune pušta se u prodaju 1. prosinca 2021. godine a već danas možete izvršiti rezervaciju i prednarudžbu svog primjerka. Kovanica će biti otkovana u Hrvatskoj kovnici novca.

Zlatnik je mase 13.80 grama, promjera 24.5 mm i bit će otkovan u zlatu čistoće 999,9/1000.

Autor idejnoga i likovnog rješenja za Prigodni kovani novac Zlatna kuna je akademski kipar Kuzma Kovačić.

Zlatnik dolazi u kapsuli i omotnici kako je prikazano na fotografiji, s pripadajućim certifikatom kojeg ovjerava guverner Hrvatske narodne banke. Dvije zlatne kune pripadaju kategoriji investicijskog zlata, odnosno, na njih se ne obračunava se PDV. Prodajna cijena zlatnika ažurira se svakih nekoliko minuta, u skladu s kretanjem cijene zlata na burzama plemenitih metala.

Isporuka zlatnika biti će tijekom prosinca te će se izvršavati prema redoslijedu zaprimanja narudžbi.

ZLATO – UVIJEK VRIJEDAN POKLON

Nedavno istraživanje Hrvatske kovnice novca pokazalo je da čak 56% Hrvata u posebnim prigodama poput rođenja djeteta, krštenja ili vjenčanja, umjesto novca i dalje radije daruje zlato. Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo kovanicu od zlata? Upravo suprotno!

Darivanje zlatnika dio je hrvatske kulture i tradicije te ujedno predstavlja ulaganje u budućnost.

Stoga je Prigodni kovani novac Dvije zlatne kune vrijedan poklon za posebne trenutke u vašim životima. S obzirom da Hrvatska uskoro dobiva euro, zlatne kovanice s apoenom kune iz tog će razloga biti još posebnija i vrjednija uspomena na našu dosadašnju valutu.

Ne propustite ovu priliku, osigurajte svoje Dvije zlatne kune već danas.

Za više informacija te rezervacije i prednarudžbe, posjetite web stranicu HKN-a.

FOTO: Branimir Kralj

Pročitajte još:

Financije

Kako sačuvati svoju imovinu?

Financije

Iako je većina od nas upoznata s pojmom feng shui, ta je životna filozofija još uvijek velika nepoznanica, a stručnjaci tvrde kako je upravo...

Financije

Air France podsjeća svoje putnike da planiraju svoje putovanje na vrijeme, kupe karte dok su na promociji i tako uštede novac.

Ekonomija

Zaposlenici „na prvoj liniji“ 400 posto više koristili su Microsoft Teams tijekom pandemije, a stižu nove značajke za još produktivniji rad.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.