Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Sigurnost je ključan preduvjet uspješne turističke sezone

Kvalitetna epidemiološka situacija i percepcija sigurnosti destinacije ove su godine preduvjeti ostvarivanja značajnijeg turističkog prometa.

dubrovnik

Nastavlja se trend izrazitog pada broja novo oboljelih od Covida-19, ali i hospitaliziranih građana. Broj hospitaliziranih građana je pao ispod njih 1500, što je 39,8 posto manje hospitaliziranih nego na početku siječnja.

”Kvalitetna epidemiološka situacija i percepcija sigurnosti destinacije ove su godine preduvjeti ostvarivanja značajnijeg turističkog prometa. Zbog toga moramo nastaviti s dobrim epidemiološkim trendovima i spremno dočekati početak nove turističke sezone”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Anketa: Oko 70 posto turističkih djelatnika se želi cijepiti

Hrvatska udruga turizma provela je anketu među zaposlenicima domaćih hotelskih kompanija o njihovom interesu za cijepljenje protiv Covida-19. Rezultati ankete pokazali su općenito vrlo visoki interes zaposlenika. Za cijepljenje je zainteresirano njih oko 25.000, što čini udio oko 70 posto ukupnog broja stalno zaposlenih u djelatnosti pružanja usluga smještaja. Anketa među zaposlenicima turističkih kompanija provedena je na inicijativu Ministarstva turizma i sporta koje razmatra pokretanje inicijative za prioritetno cijepljenje turističkih djelatnika do početka sezone.

”Rezultat ankete je još jedan pokazatelj da su turistički djelatnici odgovorni i da razumiju važnost cijepljenja za uspjeh turističke sezone, ali i općenito za povratak svakodnevnog života i gospodarstva u normalu. Najbrži način bi bio organizirati cijepljenje na radnom mjestu, unutar hotela, naravno poštujući prioritete cijepljenja koje određuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Plitvice
Safe stay in Croatia

Oznaka Safe stay in Croatia kojom će biti označeni turistički objekti za siguran boravak ove sezone

U veljači počinje primjena sigurnosnih oznaka koje jamče odgovornost i sigurnost boravka turista u Hrvatskoj. Oznaka je razvijena u suradnji Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a ona predstavlja nacionalnu lokalnu nadogradnju na sigurnosnu oznaku koju je razvilo Svjetsko vijeće za putovanja i turizam. Turistički objekti koji dobiju oznaku dobit će i naljepnicu s QR kodom koju mogu izložiti na vidljivom mjestu u svojem objektu, a QR kod će voditi na posebnu Safe Stay in Croatia web stranicu na kojoj će biti popisani svi protokoli i mjere. Nacionalna oznaka sigurnosti bit će dio i promotivnih aktivnosti na ključnim emitivnim tržištima.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac je medijima izjavila da Hrvatska neće ići u smjeru uvođenja certifikata o cijepljenju, već će i dalje raditi na uvođenju sigurnosnih i zdravstvenih standarda.

Pročitajte još:

Turizam

Kroz SMARTMED projekt posljednje tri godine provelo se niz korisnih radionica i panel rasprava, 9 pilot projekata te niz ostalih aktivnosti koje su doprinijele...

Turizam

SMARTMED projekt, koji se provodi kroz program teritorijalne suradnje Europske unije - Interreg Mediteran, kroz međunarodnu suradnju nastoji doprinijeti razvoju pametnog i održivog turizma...

Turizam

Pilot projekti provodili su se u Italiji, Španjolskoj, Grčkoj, Bosni i Hercegovini, Portugalu i Sloveniji, a ukupno je osmišljeno i provedeno devet projekata.

Turizam

Trend koji je prije pandemije bilježio kontinuirani rast vraća se u velikom stilu. Od ove godine sva hrvatska pristaništa riječnog turizma dočekivat će goste...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.