Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Sindikati traže da Milanović iz proračunske pričuve isplati učiteljima prijevoz [VIDEO]

Sindikati su danas zatražili da premijer Zoran Milanović na sutrašnju sjednicu Vlade uvrsti odluku o isplati prosinačkih troškova prijevoza učiteljima iz proračunske pričuve.

Sindikati su danas zatražili da premijer Zoran Milanović na sutrašnju sjednicu Vlade uvrsti odluku o isplati prosinačkih troškova prijevoza učiteljima iz proračunske pričuve.

Odluka Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta da se zbog trenutnog nedostatka novca isplata naknade za prijevoz zaposlenima u osnovnim školama odgodi do siječnja dovest će brojne učitelje u nezavidnu situaciju – ostat će u prosincu bez sredstava koja se kreću od par stotina kuna do čak 3.000 kuna, upozorio je predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić.

Za isplatu prijevoza zaposlenima u osnovnim školama potrebno je oko 24 milijuna kuna, koje bi se moglo naći u proračunskoj pričuvi, pa bi Milanović takvom odlukom ipak učiteljima olakšao proslavu Božićnih blagdana, kaže Stipić.

[infopunkt 7516 9]

Troškove prijevoza komentirao je i predsjednik Nezavisnog sindikata srednjih škola Hrvatske Branimir Mihalinec.

[infopunkt 7516 8]

Naime, prosvjetari su i bez uskrate naknade za prijevoz financijski zakinuti – ostat će bez božićnice, a u prosinačkim plaćama neće dobiti uvećanje za prekovremeni, smjenski i dvokratni rad te rad vikendom, kao i plaćanje zamjene u razdoblju do 10 dana, što je također prebačeno na siječanj. To znači da će većina njih u prosincu primiti plaće manje za 100 do 500 kuna.

[infopunkt 7516 2]

Za manjak proračunskog novca za učitelje i nastavnike sindikalci smatraju odgovornim ministra znanosti, prosvjete i sporta Željka Jovanovića, jer nije na vrijeme predvidio potrebnu količinu novca za podmirenje svih obveza, a propustio je to ispraviti i u upravo prihvaćenom rebalansu proračuna.

Iako će srednjoškolski nastavnici naknade za prijevoz dobiti od svojih osnivača, Grada Zagreba i županija, Mihalinec je ogorčen na Jovanovića zbog neisplate uvećanja na plaće.

Mihalinec će prijaviti Jovanovića DORH-u zbog poticanja ravnatelja osnovnih i srednjih škola na kršenje zakona, a jučerašnje priopćenje MZOS-a, u kojem se ističe da će ipak biti isplaćen dar za djecu, nazvao je “licemjernim i niskim”.

[infopunkt 7516 4]

MZOS je trebao pripremiti novac za isplatu svih obveza, a ako ne znaju kolike su im obveze ministar Jovanović treba dati ostavku ili smijeniti sve u svojem Ministarstvu koji se bave financijama, poručio je Mihalinec.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.