Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Slavko Linić na turneji po Hrvatskoj predstavlja novi porez

Ministar financija Slavko Linić obilazi Hrvatsku gdje jedinicama lokalne samouprave predstavlja porez na nekretnine. U ponedjeljak je bio u Dubrovniku, a danas stiže u Osijek.

Ministar financija Slavko Linić obilazi Hrvatsku gdje jedinicama lokalne samouprave predstavlja porez na nekretnine. U ponedjeljak je bio u Dubrovniku, a danas stiže u Osijek.

”Zakon o porezu na nekretnine u javnu raspravu ide u ožujku, a mjesec dana kasnije bi ga trebali usvojiti saborski zastupnici”, potvrdio je u Dubrovniku ministar financija Slavko Linić. Iako se zakonu protivi koalicijski partner HNS, Linić od njega ne odustaje, piše Danas.hr.

”Hoćemo li teretiti nekretninu ili pojedinca, svejedno nam je. Sigurnost naplate za jedinice lokalne samouprave će postojati”, objavio je ministar. HDZ je i dalje protiv tog zakona, a Tomislav Karamarko smatra da će Vlada tim potezom dodatno osiromašiti građane.

”Vidimo da ljudi dnevno gube posao. U velikom broju – njih preko 700, 800. Recimo, nema posao, a ima dvije, tri nekretnine koje je naslijedio. Morat će plaćati porez. Jeftino će morati prodati nekretninu. Na neki način time ugrožavamo i graditeljstvo, koje je ionako ugroženo”, smatra šef HDZ-a.

Slavko Linić danas stiže u Osijek, gdje će lokalnim čelnicima pojasniti zašto je nužno uvođenje poreza na nekretnine.

Napisao

Pročitajte još:

Izdvojeno

Nakon teškog proljeća, na oglasniku Crozilla.com vidljiv je povećan broj posjetitelja zainteresiranih za nekretnine na zagrebačkom području.

Izdvojeno

Prihodi od poreza na nekretnine pripadaju jedinicama lokalne uprave i samouprave pa je samo oporezivanje uređeno Zakonom o lokalnim porezima.

Novosti

Do kraja prošloga tjedna Vlada je tvrdila da će komunalna naknada od 1. siječnja 2018. prerasti u porez na nekretnine.

Novosti

Sada već bivši ministar financija ističe kako ne želi govoriti o odnosu s premijerom dok ne prođu izbori za EU parlament.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.