Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

SMARTMED projekt predstavljen je i na završnoj konferenciji u Granadi

Kroz SMARTMED projekt posljednje tri godine provelo se niz korisnih radionica i panel rasprava, 9 pilot projekata te niz ostalih aktivnosti koje su doprinijele uspostavljanju poslovnog modela SMART turizma, a sve s ciljem pozicioniranja Mediterana kao pametne, održive i uključive destinacije.

BEST MED i SMARTMED strateški projekti udružili su svoje snage i organizirali završni događaj na kojem su predstavljeni alati i rješenja za bolje planiranje kulturnog i održivog turizma koji su razvijeni u sklopu oba projekta. SMARTMED projekt, kao i sam Poslovni model za razvoj pametnog turizma, predstavila je Ksenija Slivar, predstavnica vodećeg partnera SMARTMED projekta, Ministarstva turizma i sporta. Partneri iz grčkog Ministarstva turizma predstavili su platformu za e-učenje, dok su partneri iz francuske regije Occitanie predstavili Izvješće o inovacijskim HUB-ovima na Mediteranu.     

Kroz SMARTMED projekt posljednje tri godine provelo se niz korisnih radionica i panel rasprava, 9 pilot projekata te niz ostalih aktivnosti koje su doprinijele uspostavljanju poslovnog modela SMART turizma, a sve s ciljem pozicioniranja Mediterana kao pametne, održive i uključive destinacije. Sve provedene aktivnosti, kao i ostvareni napredak za vrijeme trajanja projekta, objedinjeni su u kratkom video filmu koji je premijerno prikazan na konferenciji.

Važnost SMARTMED projekta prepoznao je i UNWTO

Važnost rezultata projekta SMARTMED prepoznala je i direktorica Regije Europa u UNWTO-u (The World Tourism Organization) Alessandra Priante,  koja se obratila i predstavila značaj jačanja ljudskih potencijala u turizmu te prenijela glavne poruke na tu temu.

Podršku daljnjem širenju, unapređenju i razvoju rezultata postignutih u okviru projekta SMARTMED dali su predstavnici Europske komisije, Interreg MED programa, Programa Interreg Europe te Plana EU-a za gradove, koji su također sudjelovali na događanju te dali preporuke i prezentirali mogućnosti za nastavak suradnje na razvijanju pametnog i osnaženog turizma u okviru novih programa i inicijativa EU. 

Svi partneri projekta potpisali su Memorandum o razumijevanju

Svi projektni partneri te ostali zainteresirani dionici odazvali su se pozivu da  se priključe inicijativi te su potpisali Memorandum o razumijevanju, obavezujući se na promicanje, širenje i implementaciju Poslovnog modela za pametni turizam, kao i na moguće korištenje ili preuzimanje ostalih projektnih alata i metodologija.

Pored Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske gospodarske komore Rijeka, koji su projektni partneri projekta SMARTMED, iz Hrvatske su Memorandum potpisali i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska turistička zajednica.

Događanje je organizirao CPMR (The Conference of Peripheral Maritime Regions) uz suradnju s partnerima SMARTMED projekta i podršku BEST MED projekta u hibridnom formatu pa je tako dio sudionika mogao pratiti konferenciju i online.

SMARTMED projekt financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Više informacija o projektu možete naći na internet stranici https://smartmed.interreg-med.eu/

Pročitajte još:

Edukacija

Otvorene su rezervacije za Blind bird kotizacije po najpovoljnijoj cijeni za jednu od najpopularnijih tehnoloških konferencija unutar IT zajednice.

Poduzeća

Poznavatelji vinske scene znaju da su obje nagrade stigle u prave ruke, jer je vinarija Kabola prva u Istri koja se odvažila na ekološku...

Novosti

Na samom završetku trogodišnje provedbe projekta SMARTMED, predstavljene su preporuke za daljnje poticanje pametnog turizma na Mediteranu.

Turizam

Terme Sveti Martin ponovo dokazuju kako su lider razvoja turizma na sjeveru Hrvatske, što potvrđuje nova prestižna međunarodna nagrada, dodijeljena od strane organizacije ESPA...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.