Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Šolta dobila nautičku luku od četriri milijuna eura

Nautička luka u Maslinici važna je za razvoj hrvatskog nautičkog turizma koji ostvaruje više od deset posto ukupnog turističkog prometa.

Nautička luka u Maslinici važna je za razvoj hrvatskog nautičkog turizma koji ostvaruje više od deset posto ukupnog turističkog prometa.

U mjestu Maslinica na otoku Šolti danas je otvorena nautička luka sa 50 vezova, od kojih je 10 za megajahte, u koju je njemački poduzetnik Hartmut Lademacher uložio četiri milijuna eura.

Ova je nautička luka u neposrednoj blizini dvorca i Hotela “Martinis Marchi”, u čiju je obnovu Lademacher ranije investirao deset milijuna eura te je skupa sa 120 metara rive, koja je ranije bila uvala, sada po prvi put u Maslinici izgrađeno pristanište za trajekte i katamarane.

Petar Pamin, direktor tvrtke “H.L. Dvorac”, koja upravlja nautičkom lukom i dvorcem “Martinis Marchi”, istaknuo je kako planiraju ove godine u nautičku luku primiti oko pet tisuća brodova sa oko 25.000 turista.

Ocijenio je kako će to biti od velike važnosti za gospodarski razvitak Maslinice, koja ima 110 stanovnika, te doprinijeti daljnjem razvoju turizma na Šolti.

Savjetnik ministra turizma Ivo Bašić istaknuo je kako je nautička luka u Maslinici važna za razvoj hrvatskog nautičkog turizma koji, kako je rekao, ostvaruje više od deset posto ukupnog turističkog prometa. Dodao je kako je strategijom nautičkog turizma predviđena izgradnja 15.000 novih vezova.

Istaknuo je kako će Hrvatska ove godine, prvi put, dobiti strategiju razvoja turizma, napominjući da će Ministartsvo turizma nastojati razriješiti privatizaciju tvrtki koje su pretežito u državnom vlasništvu, a pokušat će razriješiti i problematiku turističkog zemljišta.

Načelnik Općine Šolta Nikola Cecić Karuzić očekuje kako će se danas otvorenom nautičkom lukom produžiti turistička sezona na Šolti sa sadašnjih tri na šest mjeseci godišnje, što će pridonijeti i povećanju prodaje šoltanskih proizvoda.

Prošle godine na Šolti je evidentirano 42.000 noćenja, a novom nautičkom lukom ta će brojka znatno porasti, te ćemo time ojačati i općinski proračun, rekao je Cecić-Karuzić.

Izvijestio je kako je od Hartmuta Lademachera, koji je investirao u izgradnju nautičke luke i obnovu dvorca “Martinis Marchi”, dobio pismo namjere za izgradnjom nove nautičke luke i u šoltanskoj uvali Šešula, te namjera za gradnjom novog hotela, a taj njemački poduzetnik izrazio je i interes za podizanje nasada vinove loze i maslina na 100 hektara poljoprivrednog zemljišta na Šolti.

HINA


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.